Agromedia

Fenomen spectaculos pe cerul României, chiar în a doua zi de Crăciun! A fost vizibil în Bucureşti şi în mai multe oraşe

Fenomen spectaculos, marţi seară, pe cerul României, chiar în a doua zi de Crăciun, în timp ce darurile magilor se află în ţara noastră, aduse, în premieră, de pe Muntele Athos, la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman.

Un fenomen rar a fost observat azi, în a doua zi de Crăciun, în mai multe orașe din țară. Un cer roșu s-a putut observa atât pe timpul zilei, cât și pe timp de seară.

O explicație a apariției spectaculoase pe cerul României ar fi fenomenul numit Aurora polară.

Aurora polară, pe cerul României

Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă, observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru.

Fenomen spectaculos pe cerul României! „Norul OZN”, observat în Câmpulung

O altă apariție spectaculoasă pe cerul României a putut fi observată acum câteva zile la Câmpulung. Localnicii au fost intrigați de forma norilor, una specială, lenticulară şi au început dezbateri pe reţelele sociale.

Imaginile spectaculoase cu norii OZN care au putut fi observaţi pe cerul României, la Câmpulung, au devenit virale pe reţelele sociale. Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a explicat, la Antena 3 CNN, fenomenul spectaculos.

„Sunt nori foarte spectaculoşi, dar cam atât. Sunt consecinţa unei stratificări diferenţiate a aerului, în sensul că sunt diferenţe de temperatură, diferenţe de umezeală în straturile în care se foemează, de obicei, norii şi, probabil, într-unul din straturi o mişcare circulară mai accentuată care a generat acei nori aşa ca nişte farfurii zburătoare, dar fără vreo consecinţă deosebită.

Dacă suntem foarte atenţi, uneori avem norocul să vedem şi nori cu aspect mai spectaculos, fără să aibă vreo semnificaţie deosebită”, a explicat meteorologul Florinela Georgescu, la Antena 3 CNN.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia