Dulceața de mentă este un preparat neobișnuit, dar cu un gust deosebit de plăcut și aromat. Pe lângă faptul că este delicioasă, dulceața de mentă are și multiple beneficii pentru organism – întărește sistemul imunitar, tratează cu succes simptomele de răceală, ajută la problemele gastrice, etc.
Este un preparat extrem de delicios și parfumat, perfect ca topping pentru clătite, înghețată sau diverse prăjituri. Experimentați și savurați cu plăcere!
Ingrediente
250 g de mentă
2 lămâi
1 kg de zahăr
0,5 l de apă
Cum se prepară?
Spălați crenguțele de mentă (frunzele cu tulpină), uscați-le bine pe șervețele de hârtie, apoi mărunțiți-le.
Tăiați mărunt lămâile cu tot cu coajă.
Puneți lămâia și menta într-o cratiță, adăugați apa și fierbeți amestecul timp de 10 minute. Luați de pe foc și lăsați să se macereze timp de o zi.
Stoarceți amestecul de lămâie și mentă. Treceți compoziția (fluidă) rezultată printr-o sită deasă, apoi adăugați în ea zahărul. Fierbeți dulceața timp de 2 ore, la foc mic.
Turnați dulceața fierbinte în borcane sterilizate și înfiletați imediat capacele.
Dulceața de mentă și lămâie este gata! Savurați cu plăcere!
Să o savurați cu plăcere!