Unor oameni nu le plac albinele, pe care le consideră drept principala amenințare pentru odihnă în aer liber. Problema cea mare, însă, e că aceste insecte pier masiv.

Acest fapt are o importanță extraordinară, căci, într-un fel sau altul, de albini depinde alimentația a 90% din populația globului. De fapt omenirea pur și simplu nu va putea supraviețui fără ele!

Nu e neapărat să trăiești în pădure pentru a respecta natura. Din fericire există câteva lucruri simple pe care le poate face oricine pentru bunăstarea mediului. Noi suntem responsabili pentru securitatea acestei lumi minunate și trebuie să îi deprindem și pe copii și nepoți cu această responsabilitate.

David Attenborough, în vârstă de 92 de ani, a luptat toată viața pentru mediul înconjurător. Zoologul britanic este autorul multor cărți și prezentator TV și vrea să transmită un mesaj foarte important fiecărui om de pe pământ:

“Dacă albinele vor dispărea, omenirea va mai supraviețui 4 ani. Cel mult.” – asta a scris dumnealui recent pe Facebook.

Sigur David Attenborough nu este primul om care vorbește despre asta, dar mesajul său amintește încă o dată despre această problemă care trebuie tratată cu seriozitate maximă.

Albinele pot părea a fi foarte mici și neînsemnate, dar ele au o sarcină foarte importantă: circa o treime din produsele pe care le mâncăm sunt polenizate de aceste insecte.

“În ultimii 5 ani numărul de albini a scăzut cu o treime” – scrie David Attenborough.

Dar situația nu e disperată!

David Attenborough vine cu o soluție simplă: luați o linguriță de zahăr, adăugați puțină apă și lăsați-o în curte, grădină sau pur și simplu la balcon! În acest fel veți contribui la salvarea vieții pe pământ!

Zoologul afirmă:

“Albinele pot să obosească și să nu mai aibă energie pentru a ajunge la stup, ceea ce poate duce la o moarte lipsită de sens.

Dacă observați o albină sleită de puteri, cea mai simplă soluție este zahăr cu apă! Acest amestec va avea efect energizant asupra insectei epuizate.

Pur și simplu amestecați 2 linguri de zahăr și 1 lingură de apă și puneți amestecul în curte. Și recomandați-le tuturor rudelor, prietenilor și vecinilor să procedeze la fel”.

Iată încă o metodă de a ajuta albinele și întreaga omenire:

Creșteți flori la balcon sau într-un colț de grădină! Albinele vă vor fi recunoscătoare pentru un astfel de gest!

V-ați gândit vreodată cât de serioasă este problema dispariției albinelor?

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *