O metodă grozavă pentru încolțirea semințelor care se pot face mai devreme este semănatul de iarnă cu vas de lapte, care practic însămânțează semințe într-un vas de lapte care devine o mini-seră. Citiți în continuare pentru a afla mai multe despre recipientele de semințe ale vasului pentru lapte.

Despre însămânțarea semințelor într-un vas de plastic gol

Sigur, puteți recicla vase de lapte din plastic, dar o mai bună utilizare pentru ei este de a le reutiliza pentru însămânțare de iarnă vas de lapte. Acesta este un mod redus de întreținere pentru a începe semănatul mai devreme decât ați crezut posibil. Vasul sigilat acționează ca o seră care permite semințelor să germineze cu câteva săptămâni înainte de însămânțarea directă.

Plantele sunt semănate în lor mini seră în afara, eliminând necesitatea de a se întări răsaduri. Semințele trec, de asemenea, printr-o perioadă de stratificare, care este necesară pentru unele tipuri de semințe pentru a germina.

Cum se fac recipientele de semințe pentru vasul cu lapte

Jugurile de lapte sunt, de obicei, de preferat pentru acest tip de semănat, dar puteți utiliza, de asemenea, orice container de plastic semi-transparent (se pare că recipientele semi-opace de lapte funcționează, de asemenea), care are loc pentru cel puțin 2 inch (5 cm.) de sol și cel puțin 4 inch (10 cm.) pentru creștere. Alte idei sunt recipientele de suc, recipiente de pui rotisat.

Clătiți vasul de lapte și introduceți patru orificii de scurgere în partea inferioară. Tăiați vasul pentru lapte orizontal în partea inferioară a mânerului, ocolind circumferința; lăsați un inch (2.5 cm) sau să acționeze ca o balama la mâner.

5 sfaturi importante de la gradinari, pentru o tufa bogata – Uite cum se cultiva corect LEUSTEANUL

Cum să semeni semințe într-un vas de lapte

Utilizați fie un amestec de pornire a semințelor fără coajă, fie un amestec de ghivece care a fost cernut pentru a îndepărta orice bucăți mari de scoarță, crengi sau roci și a fost modificat cu perlit, vermiculit sau, în mod ideal, mușchi de sfinagnum. Dacă utilizați un amestec de ghivece, asigurați-vă că nu are fertilizator care să ardă răsadurile.

Cel mai ideal mediu de pornire pentru semănatul de iarnă cu un recipient de lapte este compostul în vârstă, de 4 de părți cernut până la 2 părți perlit sau vermiculit și 2 părți mușchi de turbă. Dacă utilizați un amestec de ghiveci, asigurați-vă că nu are fertilizator care să ardă răsadurile.

Umpleți partea de jos a vasului cu 2 inci (5 cm) de mediu ușor umed. Plantați semințele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Înlocuiți partea superioară a vasului pentru lapte și etanșați vasul cât mai bine cu banda; banda de ambalare funcționează cel mai bine. Așezați containerele într-o zonă cu soare în aer liber.

Urmăriți recipientele. Dacă temperaturile scad, poate doriți să acoperiți vasul cu o pătură pe timp de noapte. Udați ușor răsadurile dacă se usucă. Când temperaturile ating 50-60 F. (10-16 C.), mai ales dacă este vreme însorită, îndepărtați pătura, astfel încât răsadurile să nu se prăjească. Acoperiți din nou seara.

Când răsadurile au produs cel puțin două seturi de frunze adevărate, este timpul să le transplați în containere individuale pentru a permite rădăcinilor să crească și apoi să le transplați în grădină.

Legume care se pot cultiva toamna – pregătirea solului și a răsadurilor pentru culturile târzii

Ce să semene în ghivece de semințe de vas pentru lapte

Semințe care necesită stratificare la rece, plante perene rezistente și anuale rezistente și multe plante native pot fi pornite în ghivece de semințe de vas de lapte la începutul până la mijlocul iernii.

Culturile reci, cum ar fi brasicacee, plante native și flori sălbatice care necesită perioade scurte de stratificare, roșii și multe ierburi pot fi pornite folosind această metodă la sfârșitul iernii până la începutul primăverii. Anuale de licitație și culturi de legume de vară, care necesită temperaturi mai calde pentru a germina și nu ajung la maturitate până la sfârșitul verii (roșii, ardei, busuioc).

În cele din urmă, dar cel mai important, amintiți-vă să etichetați în mod clar ghivecele dumneavoastră.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.