Aproape toate femeile au în balcon sau în grădina mușcate, deoarece sunt flori care nu necesită o îngrijire amănunțită și arată și frumos în orice loc. Ei bine, ce nu știai despre mușcate este faptul că ele te scapă de câteva probleme de sănătate. Iată care sunt probleme de sănătate de care te scapă aceste flori!

Mușcatele sunt flori care au proprietăți curative și care curăță aerul de toate bacteriile care îl înconjoară. Ei bine, aceste flori frumoase te pot scăpa de mai multe probleme de sănătate. Ce au descoperit unele studii făcute recent.

Mușcatele sunt foarte populare în Anglia, astfel că aici au fost des cultivate în sere. De pildă, Thomas Jefferson, al treilea preşedinte al Statelor Unite ale Americii a avut o colecţie de mușcate la Casa Preşedintelui.

Câteva specii de mușcate sunt căutate foarte des de bucătari, de exemplu cele cu miros de lămâie și citrice, aromă de căpșuni sau aromă de mentă. Conform unor studii efectuate recent, aceste flori frumoase se luptă cu bacterii și virusurile. Mușcatele te pot scăpa și de dureri de dinţi şi dermatite.

De asemenea, mușcatele stimulează sistemul imunitar general, iar asta se întâmplă datorită uleiului esențial care se obține din perișorii de pe frunzele mușcatei, pentru că are peste 120 de constituenți chimici, taninuri, calciu, alcaloizi, flavonoizi și o substanță numită geranin, care are o acțiune antiinflamatoare, antispasmodică, antiseptică și analgezică.

Ce spun studiile despre mușcate

Totodată, studiul coordonat de profesorul Ruth Brack-Werner, de la Centrul german de cercetări asupra sănătăţii mediului din Munchen, spune că extractul din muşcate poate să devină o clasă importantă de medicamente anti-HIV-1. El consideră că aceste flori frumoase vor putea fi folosite în tratamentele împotriva SIDA, deoarece mușcata conține o substanță ce atacă HIV-1 şi împiedică înmulțirea în corp a acestui virus periculos.

Și alte studii au descoperit faptul că extractul de mușcată este foarte sănătos pentru om. Germania este țara care a autorizat comercializarea mușcatelor ca medicament natural pe bază de plante.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *