A studiat Teologia, a cântat în strană, iar acum cultivă roșii negre. E povestea de viață a lui Daniel Bilinciuc, un bărbat din județul Suceava, care a vrut să-și transforme pasiunea pentru horticultură într-o afacere. Suceveanul crește în solarele familiei legume 100% bio. Se mândrește cu roșiile negre, care conțin un antioxidant benefic în tratarea diabetului și a obezității.

În urmă cu câțiva ani, Daniel Bilinciuc a construit, alături de soția sa, mai multe solare în care crește legume de soiuri alese: roșii negre și tigrate, castraveți galbeni, vinete albe, dar și kiwano, un castravete african.

Daniel Bilinciuc are 40 de ani și trăiește în localitatea suceveană Mitocu Dragomirnei, informează suceavanews.ro. Încă din copilărie și-a dorit să se ocupe de horticultură, însă viața l-a purtat pe alte cărări. A lucrat în domeniul construcțiilor mai mulți ani și a studiat Teologia. Suceveanul a cântat chiar și în strană, după ce s-a angajat la Arhiepiscopia Sucevei.

„Am roșii negre, roșii tigrate, roșia tip gogoșar, care are forma gogoșarului, roșia inimă de bivol, roșia inimă de bou striată, care se zice că e cea mai gustoasă. Acestea, și nu numai, nu se cultivă în câmp liber, sunt semințe care vor foarte mare atenție și se cultivă, în general, în spații protejate, solare sau sere. Nu sunt foarte greu de întreținut, dar dacă îi acorzi atenție și dacă o copilești cum trebuie, o tratezi când trebuie planta rodește foarte bine… Eu nu sunt de profesie horticultor, dar aceasta a fost o ambiție de-a mea să vând legume de la Mitocu Dragomirnei. Este foarte mult de studiat, pentru că horticultura e foarte complexă”, a declarat Daniel Bilinciuc, pentru sursa citată.

Daniel, soția sa și cei trei copii trudesc ca să aibă grijă de legumele crescute pe o suprafață de o mie de metri pătrați.

„Avem ardei gras cât o jumătate de găleată. Oamenii au fost sceptici la început, inclusiv când au văzut vânăta albă. Veneau și spuneau că vor doar negre, dar noi le dădeam și câte una albă, ca să guste, iar acum, după ce au dat de gust, numai de ele întreabă”, a povestit suceveanul pasionat de horticultură.
Roșia neagră este o legumă care conține anthocianină, un antioxidant moştenit de la sortimentul de tomată violet. Substanța este benefică pentru tratarea diabetului și a obezității.

FOTO AICI

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă