Rețete

Cum se pritoceşte varza murată. Un pas esențial pentru a se mura corect

Cum se pritoceşte varza murată. Un pas esențial pentru a se mura corect
Cum se pritoceşte varza murată. Un pas esențial pentru a se mura corect

Varza murată este una dintre delicatesele pe care, toamna, gospodinele se apucă de pregătit, pentru a avea în timpul iernii materie primă pentru sarmale dar și pentru salate. Varza murată este utilă pe timpul iernii, și nu numai, la sarmale, dar și în alte preprate culinare. Iată care este rețeta de varză murată.

Verzele se aleg după subțirimea foilor, care, totodată, trebuie să nu fie cu mult mai mari de-o palmă.

Apoi trebuie spălate și scobite de cotor, iar în loc se pune sare.

Câtă sare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă? Reţetă completă

Apoi se așează verzele în butoi: un rând de verze, un rând de sare grunjoasă.

În unele părți ale Banatului, printre verze se mai pun și foi gata tocate, numai bune de călit la iarnă.

După ce este umplut butoiul, se adaugă hrean, bețe de mărar uscat, foi de dafin, o gutuie sau boabe de porumb, care colorează zeamă, piper și cimbru.

După ce este încheiată operațiunea de punere a bunătăților în butoi, se acoperă și se lasă 3 zile fără apa, ca să se aşeze”.

Varză murată. Pentru ca verzele să fie mereu scufundate în saramură, deasupra se așează niște teascuri peste care se pune o piatră.

În funcție de locul în care este așezat butoiul în gospodărie, mai cald ori mai rece, varza murată astfel ajunge la savoarea deplină în aproximativ o lună.

Varză murată. Când se pune, de fapt, varza la murat? Secretul pe care puţină lume îl ştie

Varză murată. Când se pune, de fapt, varza la murat? Secretul pe care puţină lume îl ştie

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Rețete