Agromedia

Cum se plantează roșiile, ardeii, castraveții și salata primăvara

Bineînțeles, să explorăm acum tehnicile specifice de plantare pentru fiecare dintre legumele menționate:

Roșii:

Selectarea soiului potrivit: Există numeroase soiuri de roșii disponibile, unele potrivite pentru culturile în ghivece sau containere, altele pentru solul de grădină. Alegeți soiurile care se potrivesc cel mai bine condițiilor dvs. locale și preferințelor gustative.

Plantarea semințelor sau răsadurilor: Roșiile pot fi cultivate din semințe sau prin transplantarea răsadurilor pregătite înainte. Dacă alegeți să plantați semințe, începeți cu 6-8 săptămâni înainte de data ultimului îngheț pentru a permite răsadurilor să crească suficient de mari.

Asigurați un suport adecvat: Deoarece roșiile cresc sub formă de tufișuri sau liane, este esențial să le oferiți un suport adecvat pentru a le susține. Stâlpii, cuștile sau alte structuri de susținere pot fi instalate înainte sau imediat după plantare.

Ardei și Gogoșari:

Plantarea în răsaduri: Ardeii și gogoșarii sunt de obicei cultivate prin răsaduri pregătite înainte. Acestea pot fi achiziționate din pepinieră sau pregătite acasă cu câteva săptămâni înainte de a fi transplantate în grădină.

Selectarea locului potrivit: Ardeii și gogoșarii preferă un sol bine drenat și expunerea la soare. Asigurați-vă că alegeți un loc în grădină care primește cel puțin 6-8 ore de lumină solară pe zi.

Distanța de plantare: Plantați ardeii și gogoșarii la o distanță de aproximativ 45-60 cm unul de celălalt pentru a le oferi suficient spațiu pentru a crește și pentru a permite aerisirea corespunzătoare a plantei.

Legumele care se cultivă în aprilie și mai: tehnici și metode de fertilizare

Castraveți:

Plantarea semințelor direct în grădină: Castraveții pot fi de obicei plantați direct în grădină după ce pericolul de îngheț a trecut complet. Semințele pot fi îngropate la aproximativ 1 cm adâncime în sol.

Suport pentru cățărare: Castraveții sunt plante cățărătoare și au nevoie de un suport adecvat pentru a crește. Puteți instala un tipar vertical, un gard sau un tipar orizontal pentru castraveți pentru a le oferi suport.

Salată și alte verdeturi:

Semințe direct în grădină sau prin răsaduri: Salata și verdeturile pot fi cultivate fie prin semințe plantate direct în grădină, fie prin răsaduri pregătite înainte. Semințele pot fi îngropate ușor în sol sau răsadurile pot fi transplantate cu grijă în locul lor definitiv.

Asigurați irigarea corespunzătoare: Salata și alte verdeturi au nevoie de umiditate constantă pentru a crește rapid și sănătos. Asigurați-vă că solul este menținut umed, dar nu excesiv de ud pentru a evita putrezirea rădăcinilor.

Recoltare continuă: Salata și alte verdeturi pot fi recoltate pe măsură ce cresc, oferind astfel un ciclu continuu de producție. Recoltați frunzele exterioare și lăsați planta să crească și să producă în continuare.

Acestea sunt doar câteva dintre tehnicile de plantare specifice pentru fiecare tip de legumă menționată. Este important să consultați și să urmați instrucțiunile specifice de plantare și îngrijire pentru fiecare soi de legume pe care îl cultivați, deoarece acestea pot varia în funcție de condițiile locale și de preferințele culturale.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia