Anthurium este o plantă originară din America de Sud, cunoscută pentru faptul că florile sale pot rămâne proaspete și înflorite timp de săptămâni întregi atunci când este îngrijită corespunzător.

Planta mai poartă și numele de floarea flamingo, datorită asemănării dintre floarea sa cu un flamingo. Genul cuprinde peste 600 de specii, de diferite culori, de la roșu, roz, alb și violet până la negru, galben și portocaliu.

Îngrijirea plantei anthurium

Această plantă este des oferită cadou celor dragi. Florile sale sunt mari și colorate și rezistă mult timp. În plus, nu are mari cerințe față de factorii de mediu. Cu toate astea, pentru a profita de frumusețea florilor cât mai mult timp, sunt necesare câteva elemente care vor ajuta planta să prospere.

Iată care sunt acestea:

Lumina – planta are nevoie de un spațiu luminos, fără să stea în bătaia directă a soarelui. Poate rezista și într-un spațiu cu mai puțină lumină, dar nu va avea aceeași vigoare.

Temperatura – este important ca, în timpul iernii, planta să nu stea la temperaturi mai mici de 15 grade Celsius. În perioada verii, temperatura optimă este cuprinsă între 25 și 28 de grade Celsius.

Solul – solul optim pentru anthurium are un pH acid și foarte bine drenat, așa că se recomandă un substrat format din turbă.

Gradul de umiditate – planta prosperă în spații cu un grad crescut de umiditate.

Cum se udă corect anthurium

Fiind o plantă originară din zonele tropicale, acesteia îi place umiditate, în special atunci când este în perioada de dezvoltare, adică din primăvară până la finalul verii. Solul acesteia trebuie menținut reavăn, însă având grijă să nu se strângă mari cantități de apă la baza ei – atunci rădăcinile și tulpina acesteia pot putrezi.

În perioada toamnă-iarnă, planta trebuie udată mai rar. Pentru a evita udarea în exces, se recomandă pulverizarea cu apă pe frunze sau o foarte bună drenare la baza ghiveciului.

Pentru a avea parte de cât mai multe flori, puteți ajuta planta cu îngrășământ special pentru flori. Tratamentul se face în perioada de înflorire.

Anthurium se poate transplanta o dată ca doi ani, în perioada primăverii, într-un ghiveci mai mare. După tranplantare, se udă din abundență, având grijă ca procesul de drenare să se desfășoare corespunzător.

Planta este destul de rezistentă la boli și dăunători, deși este vulnerabilă în fața paduchelui lanos atunci când este udată în exces.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Agromedia