Știri Agricole

Cum se cultivă ghimbirul

Vă place să gătiți cu ghimbir proaspăt? Cultivarea ghimbirului în interior este surprinzător de ușoară. Urmati pașii urmatori pentru creșterea ghimbirului in interior.

Ghimbirul este o plantă aromată, care poate fi utilizată fie proaspătă, fie uscată pentru a completa mâncărurile. Frecvent utilizat în rețetele sushi și ceaiuri, se spune că ghimbirul ajută la reducerea durerii și ameliorarea durerilor de stomac și stimularea metabolismului. Te-ai întrebat vreodată cum să crești ghimbir în interior? Ghimbirul poate fi cultivat cu ușurință în interiorul caselor și recoltat pe tot parcursul anului.

Cultivarea turmericului în câțiva pași simpli – ghid practic

Instrucțiuni pentru cum să se cultive ghimbirul în interior:

1. Începeți cu o rădăcină vie de ghimbir. Acestea sunt disponibile în pepiniere, centre de grădinărit sau magazine unde se comercializează semințe. Dacă aveți un prieten cu o plantă de ghimbir, puteti lua o radacină de la acesta. Rădăcinile pot fi tăiate și secționate la muguri și apoi plantate, astfel încât fiecare va dezvolta o plantă individuală.

2. Înmuiați rădăcina de ghimbir în apă caldă peste noapte pentru a pregăti-o pentru plantare

3. Umpleți un ghivechi mic dar lat,(ghimmbirul crește pe orizontală) cu un sol bogat

4. Așezați rădăcina de ghimbir cu mugurul îndreptat în sus și acoperiți-o cu încă 1-2 cm de sol. Udați ușor cu apa

5. Așezați ghiveciul într-un loc cald și ferit de razele soarelui

6. Păstrați solul umed, având grijă să nu folosiți multa apă

7. Ghimbirul are un proces lent de creștere . Aveți răbdare. După 2-3 săptămâni, ar trebui să vedeți niște lăstari

8. La câteva luni după începerea creșterii, pot fi recoltate bucăți mici de ghimbir. Mutați solul la marginile vasului pentru a găsi niște rizomi de ghimbir (termenul pentru o tulpină subterană, în continuă creștere) la suprafață

Dacă urmați acești pași pentru cultivarea ghimbirului în interior, acesta poate fi cultivat și recoltat pe o perioadă îndelungată de timp.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.