Vă place să gătiți cu ghimbir proaspăt? Cultivarea ghimbirului în interior este surprinzător de ușoară. Urmati pașii urmatori pentru creșterea ghimbirului in interior.
Ghimbirul este o plantă aromată, care poate fi utilizată fie proaspătă, fie uscată pentru a completa mâncărurile. Frecvent utilizat în rețetele sushi și ceaiuri, se spune că ghimbirul ajută la reducerea durerii și ameliorarea durerilor de stomac și stimularea metabolismului. Te-ai întrebat vreodată cum să crești ghimbir în interior? Ghimbirul poate fi cultivat cu ușurință în interiorul caselor și recoltat pe tot parcursul anului.
Cultivarea turmericului în câțiva pași simpli – ghid practic
Instrucțiuni pentru cum să se cultive ghimbirul în interior:
1. Începeți cu o rădăcină vie de ghimbir. Acestea sunt disponibile în pepiniere, centre de grădinărit sau magazine unde se comercializează semințe. Dacă aveți un prieten cu o plantă de ghimbir, puteti lua o radacină de la acesta. Rădăcinile pot fi tăiate și secționate la muguri și apoi plantate, astfel încât fiecare va dezvolta o plantă individuală.
2. Înmuiați rădăcina de ghimbir în apă caldă peste noapte pentru a pregăti-o pentru plantare
3. Umpleți un ghivechi mic dar lat,(ghimmbirul crește pe orizontală) cu un sol bogat
4. Așezați rădăcina de ghimbir cu mugurul îndreptat în sus și acoperiți-o cu încă 1-2 cm de sol. Udați ușor cu apa
5. Așezați ghiveciul într-un loc cald și ferit de razele soarelui
6. Păstrați solul umed, având grijă să nu folosiți multa apă
7. Ghimbirul are un proces lent de creștere . Aveți răbdare. După 2-3 săptămâni, ar trebui să vedeți niște lăstari
8. La câteva luni după începerea creșterii, pot fi recoltate bucăți mici de ghimbir. Mutați solul la marginile vasului pentru a găsi niște rizomi de ghimbir (termenul pentru o tulpină subterană, în continuă creștere) la suprafață
Dacă urmați acești pași pentru cultivarea ghimbirului în interior, acesta poate fi cultivat și recoltat pe o perioadă îndelungată de timp.