Plantele din casă pot fi afectate cu ușurință de dăunători. Deși există produse din comerț care îi pot combate, există și alte variante, mult mai puțin costisitoare și care conțin doar produse naturale.
Insecticid natural din 3 ingrediente
Printre acestea, se află și varianta propusă de internautul din clipul de mai jos. Acesta folosește doar trei ingrediente simple pentru a obține un insecticid natural care dă rezultate și nu este toxic pentru mediul înconjurător.
Așadar, bărbatul folosește următoarele ingrediente:
- o ceapă roșie
- 2 căței de usturoi
- o linguriță de piper cayenne
- apă
Pentru început, ceapa roșie se toacă mărunt. Aceasta se pune într-un recipient, apoi se adaugă și cățeii de usturoi, de asemenea, tocați mărunt. Se adaugă și lingurița de piper cayenne, apoi se umple recipientul cu apă.
Soluția se amestecă și apoi se pune la frigider timp de 12 ore. După această perioadă se strecoară, apoi se pune într-o sticlă cu pulverizator și se poate folosi.
Insecticidul se poate pulveriza direct pe frunzele plantei.
Ce alte insecticide naturale mai puteți folosi
Din fericire, există multe rețete de insecticide naturale. Acestea sunt adesea mult mai eficiente în eliminarea insectelor. Iată câteva dintre ele:
Ceai de gălbenele
Ceaiul de gălbenele este folosit, de cele mai multe ori, în tratarea multor afecțiuni umane, însă este, de asemenea, un excelent insecticid natural.
Iată cum se prepară: se folosește o cană de flori și frunze de gălbenele tocate mărunt și puse peste jumătate de litru de apă. Se lasă la infuzat timp de 24 de ore, apoi se strecoară și se amestecă din nou cu 1,5l de apă. Ultimul pas este adăugarea unui sfert de linguriță de săpun de casă sau săpun organic.
Soluția se pune într-o sticlă cu pulverizator și se aplică pe frunzele plantelor.
Infuzie de frunze de soc
Folosiți 250g de frunze de soc tocate mărunt și jumătate de litru de apă. Fierbeți frunzele în apă timp de jumătate de oră, lăsați soluția la răcit, iar apoi o puteți strecura.
În altă jumătate de litru de apă se dizolvă o lingură de săpun ecologic. Apoi, cele două lichide obținute se amestecă și se pun într-un recipient cu pulverizator.