Pentru o dezvoltare frumoasa a rosiilor si pentru un rod bogat, hranirea lor este esentiala. Aceste plante au nevoie de macar aceste 3 elemente: azot, potasiu si fosfor. Lipsa sau exesul acestor elemente duc la pierderea sau imbolnavirea recoltei.
Apa amestecata cu cenusa:
La 5 l de apa se adauga 500 g cenusa si ce fierb 15 minute. Se lasa se se odihneasca pana cand cenusa se aseaza pe fundul oalei. Scurgem apa limpezita, o amestecam cu inca 5 l de apa si o punem la rosii. Este indicat sa folositi apa de ploaie.
Tratament cu urzici:
Aveti nevoie de un vas de 10 l. Acesta se umple pe jumatate cu urzici crude, fara radacini peste care se toarna apa calduta. Se lasa 7-10 zile la macerat in soare. Se strecoara si se amesteca 1 l de solutie obtinuta cu 10 l de apa. Se uda rosiile.
Foi de ceapa sau de usturoi:
Intr-o galeata se amesteca aproximativ 200 g foi de ceapa sau de usturoi (puteti sa faceti si un amestec intre ele). Se toarna apa clocotita si se acopera galeata. Strecuram zontinutul dupa ce se raceste. Se folosesc 2 l de solutie la 10 l de apa.
Bicarbonat de sodiu:
Se amesteca 1-2 lingurite de bicarbonat cu 1 l de apa calduta. Se stropesc frunzele, dupa care se pune cenusa.