Ingrediente necesare cornulețe cu untură
250 g untură de porc
500 g făină
2 linguri zahăr pudră
2 linguri oțet de vin alb
2 gălbenușuri
5 linguri apă minerală
esență de vanilie
150 grame zahăr pudră pentru decor
sare
rahat sau dulceață pentru umplutură
Mod de preparare
Într-un bol încăpător, se amestecă bine untura, alături de zahăr și cele două gălbenușuri, până la omogenizare. Apoi, se adaugă apa minerală, oțetul, esența de vanilie și praful de sare. Făina se cerne înainte de folosire, urmând să fie adăugată încetul cu încetul, în timp ce se frământă aluatul. După ce aluat s-a întărit și a devenit ușor de modelat, se acoperă și se lasă la crescut, într-un loc răcoros.
După aproximativ jumătate de oră, se pune făină pe blatul de lucru, iar aluatul se întinde, mai gros sau mai subțire, în funcție de preferințe. Urmează tăierea acestuia în triunghiuri, cu dimensiunea de 2-3 centimetri. Pe partea mai îngustă a triunghiului se pune umplutura, urmând să se ruleze către partea mai mare.
Cornulețe se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-25 minute până se rumenesc pe deasupra. Acestea se tăvălesc în zahărul pudră cât sunt calde.