Agromedia

Cod galben în România. ANM a anunțat care sunt zonele afectate

Hidrologii au emis o atenţionare cod galben de inundaţii, ce vizează, în următoarele ore, râuri din judeţele Hunedoara, Arad şi Bihor.

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, până la ora 12:00, pe râuri din bazinele hidrografice Crişul Alb şi Beliu.

Ciclonul care a lovit Europa își face simțită prezența și în România, provocând fenomene meteorologice extreme. La această oră, nouă județe din vestul țării se confruntă cu alerte de furtuni, vijelii și grindină. Codul galben de vreme rea emis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) va fi extins în următoarele două ore pentru jumătate din țară și rămâne în vigoare până joi la ora 10. Hidrologii au emis, de asemenea, o atenționare Cod galben de inundații, ce vizează în următoarele ore râuri din județele Hunedoara, Arad și Bihor.

Situația circulației rutiere
Centrul Infotrafic informează că miercuri dimineață există aglomerație la intrarea în Capitală. Pe autostrada A1 București-Pitești, traficul se desfășoară cu dificultate din cauza carosabilului umed, în condiții de ploaie pe tronsonul kilometric 70-120. De asemenea, se înregistrează ceață densă între kilometrii 105-160 pe A2 București-Constanța, iar pe A3 București-Brașov și DN1 Ploiești-Brașov circulația rutieră este normală.

„Pe autostrada A 1 Bucureşti-Piteşti, traficul se desfăşoară pe un carosabil umed, în condiţii de ploaie pe tronsonul kilometric 70-120 şi aglomeraţie la intrarea în Capitală, pe A 2 Bucureşti-Constanţa se circulă în condiţii de ceaţă densă între kilometrii 105-160, cu vizibilitate sub 50 metri, iar pe A 3 Bucureşti-Braşov şi DN 1 Ploieşti-Braşov, circulaţia rutieră se desfăşoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună şi valori de trafic normale”, a transmis Centrul Infotrafic.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare Cod galben de inundații pentru râurile din județele Hunedoara, Arad și Bihor. Conform prognozei, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare și pe unele râuri mici din bazinul superior al Crișului Alb și pe afluenții acestuia.

Recomandări și măsuri de precauție

În contextul acestor condiții meteorologice periculoase, este important ca cetățenii să fie precauți și să urmeze recomandările autorităților. Evitarea deplasărilor neesențiale și respectarea indicațiilor oficiale pot contribui la prevenirea accidentelor și la protejarea vieții și a proprietăților. De asemenea, este recomandat să se urmărească în mod regulat actualizările emise de instituțiile responsabile și să se acționeze în mod prompt în cazul apariției unor situații de urgență.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia