Coarnele de pădure, acele fructe mici de nuanță roșie, portocalie sau chiar galbenă, se coc în primele luni de toamnă și sunt considerate fructe cu virtuți curative. Se pot folosi ca tratament naturist împotriva diverselor afecțiuni.

Aceste fructe mici proaspete au un gust asemănător cu al merișoarelor, au un singur sâmbure și cresc și la noi în țară, în zona de câmpie sau în pădurile de foioase. Fructele sunt comestibile, desigur, dar se coc doar după ce cad din copaci. Odată coapte, au o nuanță de roșu închis sau galben strălucitor.

Coarnele de pădure au proprietăți medicinale și conțin substanțe nutritive cu beneficii majore pentru sănătate. Acest fruct este un astringent care poate provoca contracția mușchilor sau țesuturilor corpului în caz de sângerare excesivă, este febrifug și ajută la reducerea impactului febrei. De asemenea, are capacitatea de a reduce temperatura corpului la normal.

Atât fructele cât și coaja sunt nutritive și ajută la restabilirea nutrienților pierduți din organism iar datorită proprietății astringente, acest fruct este un bun tratament pentru afecțiuni intestinale și se poate folosi și pentru a trata diareea.

Beneficii pentru sănătate, proprietăți nutritive

tratează durerile la nivelul spatelui, genunchiului

tratează vertijul, frisoanele, febra, tinitus, urinarea frecventă, palpitațiile, tulburările menstruale, neurastenia

sucul are proprietăți excelente de revitalizare și remineralizare

bogate în potasiu, calciu, fier, zinc și mangan (sus prin presare la rece)

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Descoperă