Afecțiunile cauzate de fiere sunt unele dintre cele mai comune, în special pentru femei. Acestea sunt predispuse la litiază biliară, mai ales dacă în familia acestora au existat rude gradul I care au avut pietre la fiere.

Fierea este un organ situat sub ficat, iar atunci când există probleme de sănătate, poate cauza stări de greață, vomă, dureri abdominale în partea dreaptă, inflamând ficatul și vezica biliară.

Pentru a calma durerile sau disconfortul creat de afecțiunile de fiere, există mai multe tratamente naturiste. Ceaiul de plante este o variantă non invazivă.

Ceaiuri care pot ameliora crizele de fiere

Ceaiul de sunătoare

Ceaiul de sunătoare a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru a trata afecțiunile digestive datorită proprietăților sale care ajută la o bună funcționare a ficatului și a fierii. Ceaiul de sunătoare se prepară cu ajutorul unei lingurițe de flori de sunătoare uscate și 250 ml de apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat timp de un sfert de oră. Se consumă de două ori pe zi, neîndulcit.

Cele mai bune ceaiuri de plante pentru fierea leneșă. Remedii naturale pentru crizele biliare

Ceaiul de gălbenele 

Ceaiul de gălbenele are efecte antiinflamatoare și antibateriene și tratează gastrita și ulcerul gastric. De asemenea, tinctura de gălbenele normalizează secreţia de bilă şi ajută la vărsarea ei în duoden, având, de asemenea, efect antiinflamator. Cu jumătate de oră înainte de masă se consumă o linguriță de tinctură diluată cu apă, timp de trei săptămâni.

Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă are efect antiseptic, detoxifiant hepatic şi antispastic și este recomandat atunci când stările de greață s-au înrăutățit. Se pot consuma două căni pe zi.

Ceaiul de anghinare detoxofică ficatul

Ceaiul de anghinare este un remediu natural recomandat pentru detoxofierea ficatului. Anghinarea are un rol de adjuvant care ajută la eliminarea toxinelor. grăbind reciclarea acestora prin intermediul ficatului. Anghinarea conține multe vitamine și minerale, având rol regenerator și hepatoprotector.

Ceaiul de anghinare are efect calmant, ceea ce ajută la o bună funcționare a fierii și a ficatului. Momentele de stres sau anxietate influențează funcționarea acestor organe, iar ceaiul de anghinare calmează organismul datorită conțintului de magneziu, zinc și potasiu.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă