AgromediaDescoperă

Ceaiul care, consumat zilnic, stimulează circulația sângelui și reglează digestia

Ceaiul care, consumat zilnic, stimulează circulația sângelui și reglează digestia
Ceaiul care, consumat zilnic, stimulează circulația sângelui și reglează digestia

Chimionul este originar din estul Mării Mediterane, până în estul Indiei. Această plantă poartă numele oficial de Cuminum cyminum și este folosită atât ca remediu medicinal, cât și ca un condiment.

Atât în medicină, cât și în gastronomie, se folosesc semințele uscate ale plantei. Chimionul aduce multe beneficii organismului uman, de la reglarea colesterolului, a digestiei și a nivelului zahărului din sânge, până la un mare aport de fier.

Proprietățile miraculoase ale chimionului

Chimionul conține vitamine, minerale și uleiuri volatile și este un susținător al sistemului imunitar.

Conform studiilor specialiștilor, o linguriță de chimion măcinat conține 1,4 mg de fier sau 17,5% din doza zilnică recomandată pentru un adult. Lipsa de fier este o mare problemă cu care se confruntă oamenii, iar aportul de fier adus de chimion nu suportă multe comparații cu alte plante.

Chimionul accelerează digestia, datorită abilității sale de a crește activitatea enzimelor digestive. Un alt beneficiu al acestuia este stimularea funcțiilor ficatului, ajutând bila leneșă să digere mai rapid grăsimile și nutrienții.

De asemenea, chimionul ajută la reglarea zahărului din sânge, fiind un ajutor în prevenirea și ameliorarea simptomelor diabetului de tip 2, micșorând rezistența la insulină.

Consumul de chimion crește nivelul colesterolului bun și scade nivelul colesterolului rău, arată studiile.

Cum se poate consuma chimionul

Infuzie

Se poate face o infuzie de chimion, folosind o linguriță de semințe uscate, la o cană de apă fiartă. Se lasă amestecul la infuzat timp de 1o minute, apoi se strecoară. Se poate consuma de 2-3 ori pe zi.

Uleiul extras din semințele de chimion

Având efecte antiseptice și larvicide, uleiul de chimion a fost folosit mult timp ca un conservant natural al alimentelor. Acesta are capacitatea de a distruge bacteriile dăunătoare care afectează sistemul imunitar.

Lichior de fructe de chimion

Nu doar semințele plantei pot fi folosite. Puteți să obțineți lichior de fructe de chimion, folosind 15 grame de fructe la 100g zahăr, puse la foc mic timp de 15 minute.

Amestecul se lasă la răcit, urmând să adăugați 500ml alcool sau 100ml apă. Se lasă la macerat timp de o săptămână, se agită zilnic, se strecoară, apoi se consumă 50ml înainte de mesele principale.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia