Luna lui Cuptor, așa cum este cunoscută popular lune iulie, este dedicată, în primul rând, îngrijirii culturilor deja existente care sunt în plină dezvoltare. Totuși, există culturi care se pot înființa în această lună, printre care mărarul, sfecla roșie sau castraveții.

Ce se poate planta în luna iulie

Prazul – prazul pentru plantat trebuie să aibă grosimea unui creion. Înainte de plantarea propriu zisă se taie o parte din rădăcinile și frunzele acestuia, păstrând o distanță de cel puțin 10cm între plante.

Busuiocul – de obicei, în această perioadă, busuiocul se plantează lângă cultura de tomate pentru a le proteja de anumiți dăunători, dar și pentru că roșiile au un gust mai bun. Acesta se plantează la distanță de 25cm față de alte plante.

Arpagicul – tot lângă roșii se poate planta și acesta, la o distanță de 5-6 cm între plante.

Salata verde – semințele de salată se plantează la 20cm unele față de altele.

Dovleacul – se folosesc câte 3-4 semințe la un cuib, cu o distanță de 80cm între cuiburi.

Castraveți – castraveții se pot planta fie din semințe, fie din răsaduri, însă este important să le oferiți un sprijin atunci când cresc – fie se plantează lângă un gard, fie trebuie să montați araci de susținere. Cuiburile se plantează la distanță de 50cm, iar semințele la o distanță de 10-15cm.

Spanac – spanacul se seamănă la o distanță de 3-4cm între plante și 20cm între rânduri.

Sfecla roșie – se plantează la o distanță de 10cm între plante, fie din răsaduri, fie din semințe.

Ce alte lucrări se mai efectuează în iulie în grădină

Întreținerea culturii de tomate – una dintre cele mai importante lucrări din luna iulie este legată de palisarea, copilirea și cârnirea roșiilor. Aceste acțiuni ajută la îndepărtarea dăunătorilor și la dezvoltarea armonioasă a fructelor.

De asemenea, în această perioadă se scot ceapa și usturoiul din pământ și se lasă la uscat. După ce s-au uscat foarte bine, acestea se pot împleti pe funii și pot fi depozitate.

Și la vița de vie este mult de lucru în această perioadă – se efectuează legarea lăstarilor, copilitul și cârnitul. În plus, frunzele viței se așează în așa fel încât ciorchinii să primescă multă lumină. Se efectuează și lucrări de stropire împotriva manei.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Agromedia