Știri Agricole

Câteva motive excelente pentru a folosi semințe certificate

Sunt punctul de plecare ale unei culturi reușite, chiar și un important instrument de gestionare de riscuri. Iată deci care sunt cele mai bune motive de a alege și tu semințe certificate lencoplant.

Este vorba despre semințe curate. O sămânță certificată este cea care trebuie să respecte anumite exigențe de producție și de condiționări riguroase care au limitări stricte în ceea ce privește buruienile sau alte specii.

O puritate varietală. Producția unei semințe certificate face să intervină anumite sisteme de gestionare a calității, care fac obiectul unei supravegheri riguroase pentru a se putea maximiza puritatea genetică. În acest fel, ai siguranța de a obține exact varietatea pe care ți-o dorești. Dar ai în același timp și siguranța că numărul de alte varietăți va fi unul minim.

Ai asigurarea garantată a calității. Toate exigențele în ceea ce privește calitatea au fost respectate și documentate atunci când vine vorba despre semințele certificate. Semințele sunt exact ceea ce vrei și la ceea ce te aștepți.

Ai acces la noi perspective. Foarte multă lume dorește varietăți precise pentru produsele lor. Folosirea unor semințe certificate este un lucru care poate să deschidă calea pentru noi piețe și să mărească numărul de vânzări.

O utilizare maximă. Semințele certificate înseamnă că nu pierzi nimic, nici timp, nici banii investiți necesari pentru producțiile agricole. Sunt semințe care vor da cu certitudine o cultură de calitate.

Garanție oricând și oriunde. Semințele certificate sunt cele care asigură o recoltă de cea mai bună calitate, noi perspective de comercializare pentru cultura ta, dar și un acces la noi varietăți create pentru condițiile tale de producție. Certificat înseamnă certitudine.

Ştii exact ce cumperi atunci când alegi semințe certificate

Toate sectoarele industriei agricole se orientează spre un model de lanț de valoare fondat pe siguranța calității. Asta înseamnă stabilirea unor tipuri de producție clare, de la produsul brut la utilizatorul final. Astfel că, toți consumatorii știu ceea ce cumpără și că produsul a fost cultivat conform specificațiilor.

Agricultorii care folosesc semințe certificate furnizează cereale și oleaginoase de calitate superioară, creează noi posibilități de marketing pentru culturi și au acces și la noi varietăți care sunt baza culturii.

Iar fabricanții de produse alimentare care folosesc semințe și oleaginoase produse pe baza unor semințe certificate au siguranța de a comercializa produse cu cele mai bune ingrediente posibile, cu alte cuvinte, baza alimentelor de calitate și promisiunea că pot propune pe piață doar produse pentru consumatorii care sunt conștienți de sănătatea lor.

Consumatorii care cumpără produse obținute doar din produse certificate au convingerea că banii pe care îi consacră alimentației lor sunt cheltuiți așa cum trebuie pe produse cu ingrediente doar de calitate.  

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.