Vrei să gătești cea mai delicioasă varză dulce? Gospodinele au împărtășit care este secretul atunci când ne dorim să fierbem varza dulce. Ciorba de varză este un deliciu, mai ales dacă alegem să adăugăm sos de roșii. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Pentru a prepara o ciorbă de varză delicioasă trebuie să știi care este secretul gospodinelor pentru cea mai delicioasă mâncare, dar și cât este recomandat să fierbi varza pentru a avea un gust delicios.
Ciorba de varză are puține calorii și este extrem de delicioasă dacă este preparată cu atenție. Dacă îți dorești să gătești o mâncare delicioasă trebuie să știi cât este necesar să fierbi varza dulce atunci când faci ciorbă. Celelalte legume au nevoie de mai mult timp pentru a fi gata, însă varza se fierbe 15-20 de minute.
Rețetă de ciorbă de varză
Ingrediente:
1 kg de varză dulce
3 morcovi
2 rădăcini de păstârnac
2 cepe medii
400 g de roșii în conservă
sare
câteva crenguțe de cimbru, verdeață pentru servire și
2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Pregătim varza, ceapa, zarzavaturile și roșiile, iar mai apoi le călim cu două linguri de ulei. Radem morcovii, pătrunjelul și păstârnacul le punem într-o oală împreună cu puțin ulei. Adăugăm un praf de sare și călim cinci minute la foc mic.
După ce s-au înmuiat stingem focul și adăugăm două lingurițe de sare și 2 l de apă caldă. Între timp tocam ceapa mărunt și varza. Înainte să le adăugăm în ciorbă adăugăm și ramurile de cimbru pentru avea un gust bun. Acoperim oala și lăsăm să fiarbă 15-20 de minute. Înainte cu cinci minute punem roșiile din conserva. Poftă bună!