Rețetă cu imagini, pas cu pas – Castraveți gustoși și crocanți – Rețetă simplă și ușoară – Castraveți murați pentru iarnă
Ingrediente necesare:
Castraveți
Frunze de dafin
Boabe de piper negru
Mărar uscat
Frunze de hrean
Usturoi
Ardei iute
Sare (câte 3 linguri / borcan)
Zahăr (câte 1 lingură / borcan)
Oțet 70% (câte 1 lingură / borcan)
Mod de preparare:
Spălăm castraveții și punem o oală cu apă pe foc.
În fiecare borcan punem: câțiva căței de usturoi, piper boabe, 2-3 frunze de dafin, 1-2 ardei iuți, o mână de mărar uscat, 2-3 frunze de hrean și umplem cu castraveți.
Când apa dă în clocot, umplem cu ea borcanele. Le acoperim cu capace și le lăsăm deoparte pentru 20-30 minute, acoperite cu un prosop.
Ulterior, scurgem lichidul și umplem borcanele din nou, cu apă fierbinte. Le acoperim cu capace și le lăsăm deoparte pentru 20-30 minute, acoperite cu un prosop.
Scurgem lichidul, adăugăm în fiecare borcan sare, zahăr și oțet după care umplem borcanele cu apă și le închidem ermetic.
Savurați cu poftă! Poftă bună!