Casa și Grădină

Calendar agricol iulie 2021: o perioadă importantă pentru protejarea tomatelor de mană

Calendar agricol iulie 2021: o perioadă importantă pentru protejarea tomatelor de mană
Calendar agricol iulie 2021: o perioadă importantă pentru protejarea tomatelor de mană

În luna iulie, temperaturile sunt foarte ridicate, fiind necesar să se facă verificări dese asupra recoltelor. Cel mai important este să mențineți umiditatea solului, fiind o perioadă foarte călduroasă care poate afecta grădina de legume.

Ce lucrări se fac în iulie

La câmp, în această perioadă, se recoltează cerealele păioase, fiind una dintre principalele lucrări de sezon. Pentru o recoltă optimă, cerealele păioase (grâu, orz, triticale etc), se vor verifica în fiecare zi pentru a găsi perioada potrivită.

În acest sens, se verifică mai mulți factori, asemenea stadiului de coacere și gradul de umiditate pentru a nu suferi pierderi cantitative și calitative. Producția se va depozita în spații dezinfectate și igienizate, având grijă ca gradul de umiditate să nu depășească 15%. După recoltare, se efectuează dezmiriștirea, o lucrare prin care se menține umiditatea și se pregătește solul pentru cultura care urmează.

În ceea ce privește îngrijirea animalelor, în iulie se fac lucrări necesare pentru asigurarea bunăstării acestora și protejarea împotriva caniculei.

În grădină, în această lună se completează golurile în culturile verzei de toamnă, a conopidei și a guliilor de toamnă. De asemenea, celelelate culturi legumicole sunt întreținute, asigurându-se umiditatea necesară. Se pot semăna fasolea de grădină, salata şi spanacul pentru recolta de toamnă.

Calendar agricol iulie 2021: o perioadă importantă pentru protejarea tomatelor de mană

O altă lucrare importantă este recoltarea cepei și a usturoiului, urmând să fie lăsate la soare câteva zile înainte de depozitare. Tot în iulie se mai pot recolta fasolea verde, leușteanul și mazărea.

Protejarea tomatelor de mană

În această perioadă poate apărea mana la roșii, așa că este important să rupeți frunzele afectate regulat și să eliminați fructele stricate. Planta trebuie aerisită, așa că se elimină frunzele de la bază.

În pomicultură, solul trebuie menținut curat prin îndepărtarea constantă a buruienilor. De asemenea, se pot recolta vișinele, caisele, piersicile, coacăzele, zmeura și perele de vară.

În viticultură, solul trebuie, de asemenea, curățat de buruieni și afânat, lăstarii se leagă și copilile în stare erbacee se îndepărtează. Acolo unde este cazul, se aplică tratamente sanitare și îngrășăminte foliare.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.