Agromedia

Cadastru gratuit pentru români. Care sunt actele necesare

Aceste lucrări se fac pe o suprafață de peste 6,3 milioane de hectare, în 2.352 de unități administrativ-teritoriale (UAT).

Agenția de Cadastru, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, a finalizat lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor la nivelul întregii localități în 233 de UAT-uri, din totalul de 3.181 UAT-uri și în peste 25.763 de sectoare cadastrale, cu o suprafață totală de peste 5,4 milioane de hectare.

Finanțarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) și din fonduri europene nerambursabile.

Programul Național de Cadastru are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Acte necesare pentru românii care vor cadastru gratuit
Românii interesați pot obține cadastru gratuit de la primărie, dacă prezintă următoarele documente:

– titlu de proprietate, certificat de moștenitor, hotărâre judecătorească, act de vânzare-cumpărare

– cărțile de identitate ale celor înscriși în actul de proprietate

– documentație cadastrală, în cazul celor care au terenul intabulat, potrivit digi24.ro.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia