Descoperă

Brânza de oaie. Adevărul șocant despre această brânză extrem de populară. O cumperi fără să știi asta!

Brânza de oaie. Adevărul șocant despre această brânză extrem de populară. O cumperi fără să știi asta!
Brânza de oaie. Adevărul șocant despre această brânză extrem de populară. O cumperi fără să știi asta!

Brânza de oaie. Vorbim despre unul dintre cele mai populare produse de pe piață. Mare atenție, însă, de unde cumpărați brânza de oaie. Specialiștii trag un semnal de alarmă.

Brânza de oaie bună e musai să fie din lapte, culturi lactice și cheag natural. Din păcate, piețele sunt pline în zilele noaste de tot soiul de brânzeturi false, obținute din uleiuri vegetale, amidon și diverse arome.

E destul de greu să diferențiezi o brânză naturală de una falsă. Iată câteva sfaturi foarte importante! Brânza falsă este făcută din ingrediente care nu au nicio legătură cu laptele.

Se folosesc în principal uleiuri hidrogenate, prafuri cu aromă de lapte, amidon și o mulțime de alte substanțe chimice care ajută la închegarea acestor ingrediente.

Ingredientele de bază ar trebui să apară pe etichetă, inclusiv aditivii folosiți. În magazinele de la piațe de obicei brânza se vinde la kilogram și nu ai există etichetă.

Există câteva aspecte care ne pot ajuta să deosebim o brânză falsă de una adevărată:

Pe măsură ce fermentează, laptele capătă o ușoară tentă gălbuie de la grăsimea lui naturală și de la culturile lactice folosite. O brânză imaculat de albă ar trebui să te pună pe gânduri. Înseamnă că este făcută din uleiuri, prafuri și coloranți.

Brânza de oaie falsă este mai fină și compactă, fără găurele. Cea naturală are mici găurele și imperfecțiuni. O brânză prea netedă este cu siguranță falsificată, de obicei cu clorură de calciu.

Brânza este ținută în saramură. Fă următorul test! O pui pe o farfurie. Dacă începe imediat să lase prea multă apă, aproape incoloră, este clar o brânză falsă.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Descoperă