Insomnia poate fi cauzată de stres și anxietate și afectează organismul uman la un nivel îngrijorător. Oamenii au nevoie de somn, iar medicamentele pline de chimicale nu sunt mereu soluția.
În schimb, există multe remedii naturale care pot aduce un somn calm și odihnitor. În cazul insomniei acute, este recomandată vizita la un specialist. În cazuri mai puțin grave, un nou program înainte de culcare poate face minuni.
Ca parte din acest nou program poate fi integrat și un ceai de plante care vă poate ajuta să dormiți mult mai bine. Unele dintre aceste plante au efecte calmante care ajută la ameliorarea anxietății.
Plante care tratează insomnia
Sunătoarea
Tinctura sau ceaiul de sunătoare pot fi un remediu excelent pentru nopțile fără somn. Tinctura se poate folosi de 2-3 ori pe zi, diluând 30 de picături într-un pahar mare de apă. De asemenea, ceaiul de sunătoare băut atunci când este călduț, cu cel puțin o oră înainte de culcare, poate fi de mare ajutor.
Lavanda
Lavanda este una dintre plantele care reduc stresul și anxietatea, putând fi utilizată în mai multe forme. Nu doar ceaiul de lavandă poate ajuta, ci și diferitele produse specifice, cu miros de lavandă, care se pot pulveriza pe pernă înainte de culcare.
Ajutând la scăderea ritmului cardiac și având efect calmant, lavanda se poate folosi și în cada de baie, sub formă de săruri sau spumă de baie.
Teiul
Ceaiul de tei are, de asemenea, proprietăți de calmare, ajutând la o stare de bine prin efectele sale antiseptice și antiinflamatoare. Astfel, în sezonul rece, ceaiul de tei poate susține sistemul imunitar și poate ajuta cu un somn bun datorită acțiunilor sale neurosedative.
Mușețelul
Mușețelul conține uleiuri esențiale, acizi, vitamine și minerale foarte utile pentru organism. În plus, ceaiul de mușețel are efect de calmare și este des consumat în perioada serii, înainte de culcare.
Alte remedii naturale pentru insomnie
Ceapa
Persoanele care nu pot dormi pot încerca să miroasă ceapă tocată, pusă într-un borcan acoperit cu o bucată de tifon.
Măceșul
Având rol sedativ, fructele de măceș pot ajuta în cazul insomniilor. În plus, acestea pot trata și alte afecțiuni ale organismului.
Zmeura
Datorită multitudinii de vitamine, minerale și flavonoizi, zmeura nu este doar extrem de sănătoasă, ci și un aliat în combaterea insomniilor.