Rețete

Aperitive de Crăciun. 5 idei de platouri pentru 2024

Sărbătorile de Crăciun sunt momente de bucurie și ospăț, iar aperitivele reprezintă deschiderea perfectă pentru orice masă festivă. Pentru Crăciunul din 2024, vă propunem 5 idei de platouri aperitive care vor încânta papilele gustative ale invitaților dvs. și vor aduce un strop de creativitate și eleganță pe masa de sărbătoare.

Tartine cu Somon Afumat și Crema de Brânză

Tartinele cu somon afumat, crema de brânză și câteva fire de mărar sunt un aperitiv sofisticat și ușor de preparat. Folosiți pâine integrală sau secară, tăiată în bucăți mici, pentru un plus de textură și gus

Piftie (Răcitură) de Porc

Piftia, cunoscută și sub numele de răcitură, este un fel de mâncare rece făcut din părți gelatinoase ale porcului (picioare, urechi, cap), gătite îndelung și condimentate, apoi răcite până se solidifică. Este adesea aromatizată cu usturoi și servită cu oțet sau lămâie.

Toba și Lebărul

Toba și lebărul sunt mezeluri tradiționale românești, preparate în timpul sărbătorilor de iarnă. Toba este făcută din carne, limbă, urechi și alte părți ale porcului, condimentate și fierte în burta animalului, în timp ce lebărul este un fel de cârnat făcut din ficat de porc, carne, grăsime și condimente.

Salată de Boeuf

Deși este de origine franceză, salata de boeuf a devenit un aperitiv tradițional românesc la mesele festive. Este o salată bogată, preparată cu carne fiartă (de obicei vită sau pui), cartofi, morcovi, mazăre, castraveți murați și maioneză.

Platou cu Brânzeturi și Cârnați Tradiționali

Un platou cu diverse brânzeturi românești (cașcaval, telemea, brânză de burduf) și cârnați tradiționali (cârnați de casă afumați) este perfect pentru a începe masa de Crăciun. Acest platou poate fi însoțit de măsline, roșii cherry și pâine proaspătă.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Rețete