Îngrijirea plantelor poate fi o adevărată provocare. În timp ce unele dintre ele nu necesită multă atenție, altele nu cer doar timp, ci și produse de specialitate costisitoare care să le ofere nutrienții necesari.

Totuși, există multe opțiuni naturale care nu sunt deloc costisitoare. Mai mult, majoritatea dintre produsele necesare sunt deja în casele noastre. Pentru a le oferi plantelor nutrienții necesari atunci când sunt udate, specialiștii sugerează să utilizăm o soluție care are la bază coji de banane.

Apa de banane pentru plante – mod de preparare

Pentru a pregăti acest îngrășământ natural, nu aveți nevoie decât de coji de banane și de apa în care fie ați fiert câteva legume, fie ați fiert pastele. Apa trebuie strecurată, răcită și turnată într-un recipient curat, în care ați pus cojile de banane.

Închideți bine capacul recipientului, acoperiți-l cu o cârpă și lăsați ingredientele la macerat timp de două zile. După această perioadă, soluția se poate folosi, însă diluată cu încă trei părți de apă.

Îngrășământul natural poate fi folosit pentru a uda plantele din ghiveci sau din grădină și rezistă timp de o săptămână. În acest fel, plantele vor primi mulți nutrienți, începând cu potasiu, despre care știm că se regăsește din plin în cojile de banane. Potasiul are abilitatea de a întări plantele atunci când este secetă sau când sunt atacate de săunători.

De asemenea, cojile de banane vor mai primi calciu, magneziu, fosfor și azot, nutrienți care se vor descompune repede în sol.

Cojile de banane îndepărtează afidele

Cojile de banană au multe întrebuințări în gospodărie și grădină. Acestea pot alunga afidele din jurul florilor, emanând un miros care le îndepărtează. Puteți să folosiți cojile de banană prin a le pune în jurul trandafirilor, legumelor cu frunze sau a pomilor fructiferi.

Nu doar că acești dăunători nu vor mai afecta plantele, ci, datorită conținutului de zahăr din cojile de banane, veți atrage fluturii care vor poleniza.

De asemenea, cojile de banană pot filtra apa, datorită capacității lor de absorbție a plumbului și a cuprului.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.