AgromediaDescoperă

Animalul mai mic decât un câine care atacă gospodăriile oamenilor și distruge tot ce-i stă în cale. Oamenii se tem de el

Animalul mai mic decât un câine care atacă gospodăriile oamenilor și distruge tot ce-i stă în cale. Oamenii se tem de el
Animalul mai mic decât un câine care atacă gospodăriile oamenilor și distruge tot ce-i stă în cale. Oamenii se tem de el

Gospodăriile oamenilor care trăiesc în anumite zone ale țării pot fi atacate, uneori, de animale sălbatice precum urși și lupi, însă unul dintre cele mai mari pericole este reprezentat de o specie mult mai mică și mult mai șireată.

Un vânător iscusit de doar 4kg

Este vorba despre dihori, aceste animale mici care pot lua cu asalt curțile și pot distruge tot ce le stă în cale, mai ales că pot ataca și oamenii dacă sunt provocați. Deși nu cântărește mai mult de 4kg, dihorul are gheare lungi și este foarte subțire, așa că se poate strecura și ascunde ușor.

Aceștia atacă găinile de cele mai multe ori, fiind greu de găsit sau prins. Dihorii sunt vânători foarte buni, putând să se ascundă ore în șir până să-și prindă prada și chiar să se cațere în copaci cu ajutorul ghearelor lungi.

Se hrănește și cu insecte, rozătoare, broaște, șerpi, șopârle sau cârtițe, dar poate ataca cotețul cu găini, fiind purtător de rabie și infectând alte animale prin mușcătura sa.

Deși există metode mai profeniste de a scăpa de dihori, cum ar fi aparatele care transmit sunete de undă joasă care îi îndepărtează, cea mai simplă variantă rămân câinii. Dihorii nu suportă mirosul de câine, așa că nu se vor apropia de gospodărie dacă există un cățel în zona grajdurilor.

Dihorii domesticiți, la mare căutare

Dihorul sălbatic poartă numele oficial de Mustela putorius și este un carnivor de mici dimensiuni care este răspândit în majoritatea Europei, Nordul Africii și Asia Occidentală. Acesta a fost îmblânzit încă de acum 2500 de ani cu scopul de a vâna iepuri de câmp, obținându-se subspecia Mustela putorius furo.

În Statele Unite ale Americii, dihorii sunt pe locul 3 în topul animalelor preferate de companie, după câini și pisici. Aceștia sunt animale curioase și jucăușe.

Deși sunt animale care pot crea probleme, în România există o specie de dihor care este pe cale de dispariție și protejat prin lege: dihorul pătat. Acesta este de multe ori confundat cu dihorul normal și ucis de oameni, fiind unul dintre motivele pentru care specia se află în pericol.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia