Casa și Grădină

Alimentul aducător de noroc în casă. Nu trebuie să lipsească din cămara ta

Alimentul aducător de noroc în casă. Nu trebuie să lipsească din cămara ta
Alimentul aducător de noroc în casă. Nu trebuie să lipsească din cămara ta

Cultura poporului român este bazată, de multe ori, pe tradiții și superstiții. Tocmai de aceea, majoritatea românilor sunt foarte atenți atunci când vine vorba despre lucrurile care pot aduce noroc și spor în casă. Conform tradiției, există un aliment special care nu doar că aduce o stare de bine, ci are puteri miraculoase, aducând energii pozitive pentru toți membri familiei.

Acest alimente este mierea. Deși se regășește în bucătăriile tuturor, nu foarte multă lume este conștientă de puterea mierii, mai ales atunci când este poziționată și folosită corect. Mierea are foarte multe beneficii pentru sănătate și este un deliciu, atât folosită în deserturi, cât și ca atare, în ceaiuri sau laptele cald.

Unde trebuie să fie așezat borcanul cu miere

Mierea este un aliment unic, fiind considerată vindecătoare de boli. Mierea este un simbol religios, apărând atât în Biblie, cât și în Coran.

Conform superstiției, măcar un borcan mic cu miere trebuie așezat în mijlocul mesei pentru a-și împrăștia puterile miraculoase asupra tuturor membrilor familiei. Este, de asemenea, foarte important să nu lăsăm mierea să se cristalizeze, deși este un proces normal care ne confirmă că alimentul este natural. În acest caz, conform superstiției, mierea trebuie decristalizată imediat.

Alimentul aducător de noroc în casă. Nu trebuie să lipsească din cămara ta

Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți apă într-o oală, să stingeți focul, iar apoi să introduceți borcanul cu miere în apa caldă care va topi cristalele foarte rapid. În felul acesta, mierea va deveni, din nou, lichidă. Mierea nu se ține la frigider, ci la temperatura camerei.

Mierea nu expiră niciodată

Mierea este unul dintre alimentele naturale, sănătoase care nu expiră niciodată. De asemenea, este un aliment care întărește sistemul imunitar, având multe beneficii, tratând răcelile, arsurile și rănile, fiind des utilizată în industria cosmetică.

Mierea conține 80% de zahăr natural (fructoză și glucoză), 18% apă, 2% vitamine și minerale, cum ar fi vitamina B6, amino acizi, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc. În plus, mierea este un bun antioxidant, antibacterian și anti-inflamator și nu conține grăsimi. Consumul de miere poate ajuta la îmbunătățirea memoriei, datorită nivelului de antioxidanți.

Mierea a fost prima monedă de schimb din lume, așadar prima monedă din lume a avut desenată pe ea o albină.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.