Descoperă

Acid Cafeic: unde îl găsim în legume și fructe

Acid Cafeic: unde îl găsim în legume și fructe
Acid Cafeic: unde îl găsim în legume și fructe

Acidul cafeic este o substanta care se regaseste in toate plantele, printre care si legume, fructe, boabe de cafea, condimentele si orice alt produs alimentar de origine vegetala.

Acidul cafeic la plante

Aplicarea acidului cafeic la plante a crescut rata de fixare, greutatea semințelor și alte măsuri de productivitate a plantelor.

Acidul cafeic a crescut respirația solului și biomasa microbiană în soluri necultivate sau în curs de cultivate.

Când este aplicat la lăstarii de soia, acidul cafeic ameliorează următoarele efecte ale solului salin: Rezultatele stresului de inhibare a creșterii asupra lăstarilor, pierderea clorofilei și inhibarea fixării azotului (care este esențială pentru creșterea plantelor).

Vezi și: Cum se folosește acidul succinic pentru plante

Acidul cafeic poate spori biosinteza acidului azotic.

Acidul cafeic și efectele lui asupra oamenilor

Unele companii de îngrijire a pielii și a corpului adaugă acid cafeic în produse datorită proprietăților sale antioxidante.

Majoritatea cercetărilor au constatat că acidul cafeic poate încetini inflamația în corp.

Cercetările au constatat, de asemenea, că acidul cafeic este sigur, chiar și în doze relativ mari.

Deoarece acidul cafeic este prezent într-un număr mare de alimente, persoanele care au o dietă variată și sănătoasă și care nu au alergii alimentare semnificative, este puțin probabil să aibă o reacție alergică.

Ca și în cazul oricărui supliment nutrițional, ar trebui să discutăm cu un medic despre riscuri și beneficii înainte de a crește aportul de acid cafeic.

Alimente bogate in acid cafeic

Acidul cafeic se regaseste in mod natural in plante asa ca o dieta bogata in fructe, legume, dar si cafea, iti ofera o doza suficienta de acid cafeic. O dieta echilibrata te va ajuta sa te mentii in forma si sa ai o sanatate de fier.

 • Cafea
 • Fructele de padure
 • Fructele deshidratate
 • Salvia
 • Cimbrul
 • Scortisoara
 • Menta creata
 • Chimenul
 • Nucsoara
 • Semintele de floarea-soarelui
 • Maslinele negre

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

  You may also like

  Leave a reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  More in Descoperă