A murit Victor Țăruș, Pescarul Hoinar de la TVR

10.01.2021
A murit Victor Țăruș, Pescarul Hoinar de la TVR

Doliu în România. A murit un mare prezentator din România.  Victor Țăruș, Pescarul Hoinar de la TVR a pierdut lupta cu noul virus și s-a stins din viață.
Era prezentatorul de zeci de ani de zile al emisiunii Pescar hoinar, de pe TVR 2.

Vestea decesului a fost dată de  Dan Pavaloiu, colaborator și prieten al lui Victor Țăruș.

“Mi-ai spus mereu că ai fi vrut să faci mai multe pentru natura sălbatică a României. Ce nu ai reușit tu, o să încercăm să facem noi! Adio Victore…”, a scris Dan Pavaloiu,realizator al emisiunii Natura și aventură de pe TVR 2.

Victor Ţăruş era inginer silvic, specializat în „ape de munte şi creşterea păstrăvului”

Victor Țăruș  a câștigat numeroase titluri la competitiile interne si internationale de casting, pescuit la musca artificiala si pescuit cu naluci. 

A participant și a fost promotor al echipei nationale la campionatele mondiale de specuit la muscă artificiala, casting, pescuit staționar pe cluburi, pescuit cu momeli naturale în ape de munte.

 Victor Țăruș a scris și câteva cărți pentru pescari. Pescuit din Delta in Carpati, Pescar incepator (La pescuit cu unchiul Virgil), Cu lanseta pe ape de munte, Rapitori – ape de ses, Peste gatit aparute in numeroase editii si binecunoscute impatimitilor acestui sport.

Era editor al revistelor Pescarul (din 1990), Pescar modern (din 1993), Pescar la Crap (2007) si Prieten cu Natura (2008). A fost și protagonist al emisiunilor TV „Fir intins!”, „Pescar istet” si „Pescat hoinar”.

Vreme de cinci ani, a fost lider de audienta pe TVR 2 si al emisiuni radio „NADA”. Se bucura de audienta la nivel national. Era prezentatorul de zeci de ani de zile al emisiunii Pescar hoinar, de pe TVR 2.  

Au apărut mai multe mesaje de condoleanțe pe contul de Facebook al lui Victor Țăruș:

”În mod normal aș fi spus bună seara! După vestea de mai devreme prin care am aflat că nea Victor Tăruș a plecat pe meleaguri mai bune, mai pașnice, să pescuiască printre îngeri, nu-mi vine decât să mă rog și eu ca drumul său către ceruri să fie ușor și îngerii să-l aibă în grijă! Este o veste tristă pentru cei cunoscuți, însă și a celor ca mine care datorita timpului sau altor probleme personale, nu am ieșit la pescuit așa cum ne doream. În schimb alegeam deseori programele TV destinate pescarilor, deci și emisiunile PESCAR HOINAR de pe TVR 2 din fiecare duminică de la orele 10.00. Acolo l-am întâlnit pe nea Victor! Felul lui de a vorbi, calm și pe înțelesul multor dintre cei ce vizionau emisiunea, a făcut să-mi intre ușor la suflet!

Victor Tăruș nu a fost doar un prezentator de emisiuni la TV, ci și un pasionat de lectură și chiar a scris și câteva cărți pentru pescari! Astfel el va rămâne mulți ani printre noi pescarii, căci chiar ne-a lăsat multe! Vă dau întâlnire mâine la ora 10.00 pe TVR 2 și sperăm ca cei de acolo au pregătit ceva în onoarea unuia din cei mai dragi oameni ce i-au avut publicul iubitor de pescuit și natură! Odihnește te în pace nea Victor!!!”, a postat pe Facebook Mihai Bogdan Andriescu, un fan al emisiunii.

Și redacția săptămânalului ”Profitul agricol” , cu care colabora Victor Țăruș, a transmis un mesaj trist.

”Odată pe lună sau mai rar intra pe ușa redacției, se așeza într-un fotoliu și începea să povestească. Avea un stil al lui de a-ți spune ce a mai făcut, cumva mai repede, parcă să compenseze lungile ore de liniște de pe apă. Miercuri , pe 6 ianuarie, Victor Țăruș a sunat să ne spună ca va întârzia cu articolul pentru numărul 1 de anul acesta. Era la spital, avea Covid, și savura emoția că vorbea la telefon cam clandestin. Azi dimineață vestea năucitoare a stingerii lui, Pescarul Hoinar de pe TVR și cel care semna pagina de pescuit în fiecare număr al revistei, ne-a mohorât și mai tare ziua. Fie-i țărâna ușoară! ”

Redacția Agromedia.ro transmite sincere condoleanțe familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *