Știri Agricole

826.964 cereri unice de plată depuse la APIA pentru fonduri europene și finanțare de la stat

cereri unice de plată depuse la APIA
Cereri plata fermieri

Termenul limită pentru depunerea ceririlor de plată către APIA a fost 15 iunie, iar peste 800.000 de români au depus dosarele, suprafața totală deținută de acești fermieri fiind de 9,814 milioane de hectare.

Subvențiile puse la dispoziție prin Agenţia de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură (APIA) provin din fonduri europene, dar și de la bugetul de stat.

Față de anul trecut, au scăzut cererile

Campania de depunere de cereri de plată s-a desfășurat între 2 martie și 15 iunie, între 6 aprilie și 15 iunie desfășurându-se exclusiv online. Totuși, anul acesta au fost depuse mai puține cereri față de anul trecut.

„La o analiză comparativă a datelor, se observă că faţă de anul anterior numărul cererilor a scăzut cu 17.307 cereri, în timp ce suprafaţa agricolă a crescut cu 170.206 ha, ceea ce demonstrează că fermierii sunt tot mai conştienţi de importanţa comasării terenurilor pentru a creşte productivitatea şi competitivitatea pe piaţă”, anunță comunicatul APIA remis AGERPRES.

Fermierii români pot depune în continuare dosarele de cereri de plată

Conform legislației în vitoare, campania de primire a cererilor unice de plată continuă timp de 25 de zile, după data de 15 iunie 2020. Însă vor fi aplicate penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.