Probabil am remarcat cu toții că… în ultima perioadă… tot mai puține produse de calitate ajung de pe rafturile magazinelor pe mesele noastre… și să nu mai vorbim de produse naturale sau de produse apropiate de forma lor originală…
Iaurtul nu face excepție… De aceea, vă propun o rețetă simplă și naturală… aveți nevoie doar de lapte și smântână…
Ingrediente pentru o porție:
800 ml lapte
2 linguri smântână
Cum se prepară?
Turnați laptele într-o cratiță și puneți-l la fiert. După ce fierbe, se lasă să se răcească la o temperatură mai mare decât temperatura camerei (aproximativ 30 de grade). Adăugați smântâna și amestecați bine.
Acoperiți vasul cu un prosop și puneți-l într-un loc cald, timp de 24 de ore.
Asta-i tot… Să îl savurați cu drag – Poftă bună!
Pute’i folosi iaurtul în diferite moduri – cel mai simplu mod este să-l mâncați alături de o felie de pâine neagră…
De asemenea, îl puteți folosi în prăjituri și copturi….
Dacă nu vă place consistența, puteți folosi un mixer…
Notă de final
Știm să preparăm iaurt de foarte multă vreme, de pe vremuri cum ar spune o vorbă din popor… Știați că… iaurtul este o formă mai bună (și mai eficientă) de a păstra laptele? Prin transformare în iaurt, se conversă pentru o perioadă de timp mai îndelungată…
Beneficiile laptelui acru sunt indiscutabile! Emeritul medic rus Ilia Ilici Mecinikov (laureat al Premiului Nobel) l-a numit elixirul sănătății…
Datorită cercetările științifice efectuate, iaurtul a devenit renumit în întreaga lume – acest produs este foarte util în special persoanelor cu afecțiuni ale tractului gastrointestinal, cei care suferă de hipertensiune arterială sau urmează anumite diete. În plus, restabilește foarte bine și microflora intestinală…