Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) va pune la dispoziție 4,15 milioane de euro pentru 14 tineri fermieri, având scopul de a-i ajuta să investească în achiziționarea de utilaje agricole, anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

În prima etapă lunară s-au depus 22 de cereri

În Raportul de selecție lunar aferent primei etape (25 octombrie – 24 noiembrie 2021) a sesiunii submăsurii 4.1 Investiții în exploatații agricole, componența destinată tinerilor fermieri pentru achiziții de utilaje, din cadrul PNDR 2014 – 2020, se mentionează că, în urma procesului de evaluare și de selecție a cererilor de finanțare, 14 tineri fermieri vor primi 4,15 milioane de euro pentru finanțarea investițiilor pe care aceștia le vor realiza în propriile exploatații agricole.

Conform Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, s-au depus online 22 de cereri de finanțare, în valoare de 6,32 de milioane de euro, în prima etapă lunară, pragul de calitate fiind de minimum 90 de puncte.

“Componenta destinată achizițiilor de utilaje prin submăsura 4.1 a constituit o oportunitate pentru tehnologizarea exploatațiilor agricole aflate la început de drum.

Etapa întâi a asigurat finanțarea proiectelor tinerilor fermieri care au atins un punctaj de selecție foarte ridicat, dar următoarea etapă lunară a avut un prag de calitate care a permis unui număr mult mai mare de tineri să fie selectați pentru finanțare.

Rezultatele pentru ceilalți solicitanți trebuie să fie comunicate în scurt timp, știind că AFIR lucrează în ritm susținut pentru evaluarea tuturor proiectelor”, a declarat Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, conform Stiriagricole.ro.

14 tineri fermieri vor primi 4,15 milioane de euro pentru investiții în exploatații agricole

Beneficiarii sunt așteptați să depună documentația pentru următoarea etapă

AFIR va oferi un sprijin financiar nerambursabil de maximum 350.000 de euro pentru achiziția de utilaje de către tinerii fermieri în cadrul submăsurii 4.1, în pondere de 50% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

De asemenea, AFIR comunică și modul în care se va desfășura următoarea etapă. Aceasta constă în încheierea contractelor de finanțare a investițiilor selectate prin raportul lunar, în termen de maxim 4 sau 7 luni (pentru situațiile determinate de necesitatea emiterii Acordului de mediu) de la data transmiterii notificării către Agenție privind încheierea contractului de finanțare.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.