Descoperă

10 moduri inedite de a folosi berea în gospodărie

10 moduri inedite de a folosi berea în gospodărie
10 moduri inedite de a folosi berea în gospodărie

Berea are mai multe întrebuințări în gospodărie decât ne-am fi imaginat. Deși, de cele mai multe ori, berea este folosită pentru a ne răcori setea într-o zi călduroasă de vară, există multe alte moduri inedite de a o folosi, chiar și în grădină. În plus, în unele dintre aceste situații se folosește berea fără acid sau foarte amară care nu este consumată de nimeni, evitând, astfel, risipa alimentară.

Cum poți folosi berea în grădină și în casă

Înlătură melcii din grădină

În cazul în care grădina este invadată de melci, berea poate fi folosită pentru a-i îndepărta. Tot ce trebuie să faci este să uzi plantele invadate cu bere fără acid, iar melcii vor dispărea. În plus, drojdia din bere este foarte benefică pentru sol.

Curăță mobilierul vechi de lemn

Pentru a curăța piese vechi de mobilier care și-au pierdut strălucirea, odată cu trecerea anilor, se poate folosi o cârpă înmuiată în bere neacidulată. Astfel, mobilierul își va recăpăta luciul, dar și culoarea, în special în zonele mătuite.

Îndepărtează rugina de pe unelte

În cazul în care uneltele vechi au riginit, puteți folosi berea pentru a scăpa de rugină. Tot ce trebuie să faceți este să le lăsați la înmuiat, timp de maxim două minute, în bere și să le clătiți. Rugina va dispărea datorită conținutului de dioxid de carbon din bere. În plus, berea poate fi folosită pentru a deșuruba un șurub blocat de rugină.

De asemenea, tot datorită conținutului de dioxid de carbon, berea poate fi folosită pentru a curăța oalele și tigăile de cupru. Înmuiați oala cu puțină bere și apoi frecați cu o cârpă sau cu un burete.

10 moduri inedite de a folosi berea în gospodărie

Curăță petele de pe covor

Pentru a elimina petele imposibile de pe covor, puteți apela la ajutorul berii. Turnați bere peste pata respectivă, lăsați-o să acționeze timp de câteva minute și apoi curățați cu o cârpă uscată pentru a elimina excesul de lichid. Desigur, după acest proces, locul respectiv trebuie curățat cu apă și detergent pentru a elimina mirosul neplăcut.

Cum poți folosi berea în tratamente de înfrumusețare

Berea redă luciul părului

În cazul în care doriți să faceți un tratament puțin costisitor, puteți folosi berea pentru a vă spăla părul. Astfel, puteți să pulverizați bere pe păr sau să-l înmuiați în bere, iar acesta va primi vitamina B și proteine. În plus, conținutul de zahăr din bere va face părul mai lucios.

Echilibrează pH-ul pielii

Berea poate fi utilizată și ca tratament pentru piele, datorită conținutului de drojdie. Astfel, puteți să vă înmuiați picioarele în bere fără acid pentru o curățare rapidă. În plus, berea poate fi folosită și pentru ten, echilibrând pH-ul pielii.

Berea în preparatele culinare

Carnea marinată în bere poate reduce cantitatea de agenți cancerigeni cu până la 50%. În plus, cu ajutorul berii se pot găti lipii delicioase, folosind doar făină, apă și bere.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă