Casa și Grădină

Zece plante pe care e bine să le ai în casă. Aduc ferirea

Zece plante pe care e bine să le ai în casă. Aduc ferirea
Zece plante pe care e bine să le ai în casă. Aduc ferirea

Beneficiile plantelor de interior sunt destul de multe, însă aceste 10 plante de apartament foarte fericite au un beneficiu major: stârnesc o bucurie serioasă în casa ta.

Violeta africană: Nicio plantă nu rivalizează cu frumusețea incontestabilă a violetei africane. Frunzele lor grăsuțe și pufoase și florile rotunde, de un violet strălucitor, sunt de-a dreptul încântătoare.

Pentru a vă păstra violeta africană sănătoasă, udați direct solul și lăsați-l să se usuce între udări. Asigurați-vă că rotiți ghiveciul la 90 de grade de fiecare dată când îl udați pentru a vă asigura că frunzele primesc cantități egale de lumină solară, ceea ce va ajuta planta să crească uniform.

Planta păianjen: Nu numai că această plantă este de neegalat în ceea ce privește capacitatea lor de a purifica aerul, dar se înmulțesc într-un ritm uimitor de rapid!

Plantele de păianjen produc mici pui de păianjen – plante de dimensiuni mini care pot fi smulse și crescute într-o plantă complet nouă. Dacă doriți să răspândiți puțină bucurie pe timpul iernii, prietenii și familia dvs. vor fi încântați să primească o plantă proaspătă de puiet pe care ați crescut-o dvs. înșivă!

Sedum burrito – Coada magarului: Această suculentă agățată este atât de ciudată și amuzantă – adaugă instantaneu atât de multă personalitate într-o cameră. Frunzele mici și plinuțe ale suculentei seamănă cu strugurii verzi sub coapte și formează ramificații lungi, care se revarsă pe părțile laterale ale recipientului ca niște frânghii verzi și dolofane.

La fel ca majoritatea suculentelor, nu-i place să fie udată prea mult, așa că așteptați ca solul să se usuce între udări și reduceți frecvența udării pe timpul iernii.

Planta de rugăciune: Această plantă colorată are dungi vibrante de roșu, verde și galben care nu reușesc niciodată să înveselească încăperea – sau starea ta de spirit! Mai răcoroasă, această plantă hiperactivă este în continuă mișcare, ridicându-se încet și îndoindu-și frunzele în jur – chiar dacă încet.

Dacă părăsiți camera pentru câteva ore și apoi vă întoarceți, aceasta va fi într-o poziție total diferită. Faptul că această plantă ciudată și colorată face poze în sufragerie este ciudat de palpitant!

Stânga: Sedum burrito, dreapta: planta de rugăciune
Stânga: Sedum burrito, dreapta: planta de rugăciune

Crinul păcii: Dacă te afli în ultima vreme în plin Seinfeld și ești disperat după un pic de pace, crinul păcii oferă acea ambianță liniștitoare de care ai nevoie în viața ta. Florile elegante, de un alb cremos, sunt atât de elegante și zen, fiind un purificator de aer uimitor, așa că crinii păcii sunt pur și simplu buni pentru sănătatea ta!

De asemenea, nu au nevoie de prea multă lumină, așa că, dacă floarea devine un pic maro pe margini, ar putea merita să o aduci un pic mai departe de fereastră.

Feriga de Boston: o ferigă mică și veselă este un plus binevenit în orice spațiu de locuit. Așezați-le pe un piedestal pentru a lăsa frunzele lor grațioase să se desfășoare în jos, puneți-le pe un raft înalt pentru a atrage privirea în sus sau atârnați-le în coșuri pentru a le aprecia cu adevărat volumul dramatic și frunzele aspectuoase. Preferă vremea umedă, solul uniform de umed și lumina indirectă a soarelui.

Alegeți o locație la câțiva metri distanță de o fereastră și verificați zilnic solul pentru a vă asigura că acesta rămâne întotdeauna ușor umed. O ușoară stropire cu apă la fiecare câteva zile ar trebui să vă ajute feriga să rămână plină și zburdalnică. Dacă nu se află într-un coș suspendat, puteți oricând să așezați recipientul pe o tavă cu pietricele plină cu apă pentru a ajuta la creșterea umidității din jurul frunzelor.

Stânga Crinul pacii, dreapta feriga de Boston

Echeveria: Primăvara, odată ce soarele începe să strălucească mai tare, echeveria dvs. va încolți „brațe” lungi și subțiri care vor continua să producă din ce în ce mai multe flori mici și roz cu cât cresc mai mult. Vara trecută, micuța mea echeveria în ghiveci a crescut cu trei brațe care au ajuns la peste un metru și jumătate înălțime!

Udați echeveria la nivelul solului, astfel încât frunzele să nu se ude. Dacă echeveria ta începe să crească înaltă și slabă în loc de lată, are nevoie de mai multă lumină solară, așa că mută-o într-un loc mai însorit, lângă o fereastră.

Busuioc: Dacă referirea anterioară la spaghetele la cuptor v-a lăsat poftă de mâncare italiană, atunci procurați-vă o plantă de busuioc pentru gătit și decorat acasă într-un singur ghiveci convenabil. Această plantă italiană prin excelență este toppingul parfumat perfect pentru pizza, paste, salate și multe altele. Este atât de versatilă (și atât de delicioasă) încât vor exista o mulțime de ocazii în care vei avea ocazia să culegi frunzele și să te înfrupți din niște mâncăruri de confort de primă clasă de gradul A. Ăsta e genul meu de masă fericită!

Lămâiul: Deși sunt cu siguranță o muncă mai serioasă decât pentru alte plante și durează câțiva ani pentru a se dezvolta pe deplin, a avea un mini lămâiță în ghiveci acasă este minunat! Fructele de un galben strălucitor sunt pur soare, în plus, sunt complet comestibile și au o aromă dulce și portocalie.

Dacă, în timpul iernii, lămâiul tău nu primește suficientă lumină solară, instalarea unei lămâi de creștere va face minuni. Sunt atât de perfect pitorești – întotdeauna arată ca și cum ar fi ieșiți direct dintr-un tablou.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.