Descoperă

Vremea până la sfârșitul lunii iulie. Urmează temperaturi caniculare

Vremea până la sfârșitul lunii iulie. Urmează temperaturi caniculare
Vremea până la sfârșitul lunii iulie. Urmează temperaturi caniculare

Prognoza meteo pentru cea de-a doua jumătate a lunii iulie va consta în temperaturi caniculare, cu peste 40 de grade Celsius la umbră, anunță specialiștii ANM. Astfel, vremea foarte caldă va afecta Banatul, Oltenia, sud-vestul Munteniei și Crişana.

Când va începe vremea caniculară

Temperaturile lunii iulie vor fi mult mai ridicate decât normalul perioadei, în special în jumătatea de nord-vest a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în partea de sud a țării. În restul teritoriilor, cantitatea de precipitații este normală pentru această perioadă, excepție făcând partea de extremă nord, unde va fi deficitară.

„Disconfortul termic va fi ridicat în regiunile vestice şi sudice, unde indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitãţi. Miercuri, valorile termice se vor încadra între 26…28 de grade pe litoral şi 38…39 de grade în sud-vestul teritoriului, iar de joi, vremea va deveni instabilă în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă”, anunță Oscar Stanciu, redactor meteo, pentru Observatornews.ro.

Vremea în luna iulie pe regiuni

Banat și Crișana

Temperaturile maxime în aceste regiuni vor fi cuprinse între 34 și 38 de grade, iar cele minime nocturne vor ajunge la 20 de grade. În Crișana, vremea va ajunge caniculară pe 14 iulie, în special în zona de câmpie, urmând să scadă treptat. Începând cu data de 15 iulie, se vor înregistra ploi pe arii extinse, până pe 17 iulie.

Transilvania

În Transilvania, temperaturile maxime întregistrate vor fi cuprinse între 31 și 34 de grade. În perioada 16-25 iulie, vremea se va răcori, cu temperaturi nocturne de 15…16 grade. În perioada 15-20 iulie, se vor semnala ploi însemnate cantitativ.

Vremea până la sfârșitul lunii iulie. Urmează temperaturi caniculare

Maramureș

Pe data de 14 iulie, vremea va fi izolat caniculară, cu temperaturi de până la 35 de grade Celsius. În perioada 16-25 iulie, temperaturile vor fi mai scăzute, cu maxime cuprise între 27 și 29 de grade. Se vor semnala ploi pe arii extinse pe 15 și 16 iulie.

Moldova

În perioada 15-17 iulie, vremea va fi caniculară izolat, cu temperaturi maxime de până la 31…34 de grade. Se vor înregistra averse cu caracter local în intervalul 17-20 iulie.

Dobrogea

Vremea va fi călduroasă, cu maxime cuprinse între 29…31 de grade. Se vor înregistra averse cu caracter local, în special în intervalul 18-22 iulie.

Muntenia

În zilele de 14 și 15 iulie, temperaturile maxime vor ajunge la 34…35 de grade. În perioada 16-25 iulie se vor semnala averse însemnate cantitativ. În București, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, în data de 13 și 14 iulie, cu temperaturi de până la 34 de grade.

Vremea la munte

În zilele de 14 și 15 iulie, valorile maxime vor ajunge la 23…24 de grade, urmând ca regimul pluviometric să se mențină constant. Începând cu data de 15 iulie, se vor semnala averse local însemnate cantitativ.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă