Descoperă

Vremea o ia razna în toată ţara! Soare şi zăpadă în România. Prognoza meteo ANM

Astăzi, 17 martie 2023, avem parte de vreme schimbătoare. În unele zone din România va fi soare, în altele vor apărea fulgi de zăpadă, potrivit informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Potrivit informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), astăzi, 17 martie 2023, în Dobrogea, Bărăgan, sudul Modolvei și nordul Munteniei va fi înnorat și va picura trecător. Soarele va ieși puțin dintre nori, iar vântul va sufla cu o viteză de 55 km/h. Temperaturile medii vor crește cu 2-3 grade Celsius față de ziua precedentă.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, va fi frig de dimineață, dar la amiază va fi vreme însorită, iar temperaturile medii vor fi în creștere. Temperaturile maximele se vor situa în jurul a 9…10 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș va fi frig la începutul zilei, apoi soarele va încălzi treptat atmosfera, iar mercurul din termometre va urca până la 10 grade Celsius în Maramureș. Noaptea va fi frig, iar spre dimineață se va lăsa bruma.

În ținuturile vestice, vremea va fi frumoasă, dar va fi frig în primele ore ale zilei. Pe la amiază se mai încălzește puțin. În Banat, de exemplu, temperaturile medii se vor situa în jurul a 10…11 grade Celsius.

Noaptea vor fi temperaturi negative și condiții de brumă. În ținuturile sudice, vremea va fi frumoasă, iar temperaturile vor fi în creștere, mercurul din termometre ajungând până la 12…13 grade Celsius. Ar putea apărea câteva ploi slabe pe timpul zilei.

În Transilvania, va fi soare, dar în zonele montane ar putea apărea câțiva fulgi de zăpadă, iar vântul bate mai tare pe crestele montane. Temperaturile maxime vor ajunge până la 7…8 grade Celsius. Pe timpul nopții va fi frig, mercurul din termometre va scădea până la -10 grade Celsius în depresiuni.

În Oltenia, vremea va fi mohorâtă și s-ar putea să picure trecător. Apare soarele pentru scurte momente, iar temperaturile medii se vor situa în jurul a 10…11 grade Celsius.

Cum va fi vremea în București?

În București, vremea va fi frumoasă, va fi soare, dar și ceva înnorări. Temperaturile maxime vor ajunge până la 13 grade Celsius. La noapte, mercurul va coborî până la 1 grad, dar la marginea orașului vor fi -2 grade Celsius și s-ar putea să apară bruma.

Sâmbătă, 18 martie 2023, vremea va fi schimbătoare, temperaturile medii vor fi mai scăzute decât cele de vineri și va bate vântul. Temperaturile maxime vor ajunge la 10 grade Celsius.

Duminică, 19 martie 2023, vremea se va încălzi în București și va fi soare. Mercurul din termometre va urca până la 14 grade Celsius pe la amiază.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă