Ministrul Energiei anunţă o anchetă administrativă a Corpului de Control al ministerului Energiei şi cere trei demisii după accidentul de la Complexul Energetic Oltenia, unde au murit trei mineri.

Trei oameni au murit și 10 au fost răniți la Complexul Energetic Oltenia, unde o mașină care transporta muncitori s-a răsturnat chiar în cariera minieră.

Totul s-a petrecut în jurul orei 13:00 atunci când mai mulți muncitori ai Complexului Energetic Oltenia s-ar fi urcat într-un utilaj de transport marfă, încercând să ajungă la sediul complexului.

În momentul în care utilajul a trecut peste un pod a pierdut direcția și s-a răsturnat peste transportor. La fața locului s-a activat planul roșu de urgență.

Parchetul împreună cu Poliţia şi ITM au demarat o anchetă.

În paralel, Virgil Popescu anunţă o anchetă administrativă a Corpului de Control al ministerului Energiei, după ce a vizitat exploatarea minieră Mătăsari din județul Gorj.

“Am avut norocul să întâlnesc şi șeful de tură. A fost prezent şi domnul Burlan (n.r directorul Complex Oltenia= şi cu directorul sucursalei miniere. Aş vrea întâi de tote să vă spun că este o tragedie. Condoleanțe celor trei familii îndoliate.

Din fericire 10 care se afla internaţi la Craiova, Târgu-Jiu şi la Motru sunt în afara oricărui pericol. O parte din ei au plecat acasă. Primul lucru care trebuie făcut de CEO este să ajute familiile îndoliate conform contractului şi poate şi mai mult pentru că sunt o familie şi o să am grijă să întreb acest lucru.

De asemenea, am vorbit deja cu șeful Corpului de Control de la ministerul Energiei şi mâine o echipă va veni la Complexul Energetic Oltenia pentru evaluarea stadiului securității în muncă, pentru a vedea dacă s-au respectat planurile.

Este o anchetă administrativă pe care noi o facem în paralel cu Parchetul cu ITM şi cu Poliţia.

Asemenea tragedii nu trebuie să ne mai repete în nicio industrie.

Mi se pare normal ca cei care răspund de acest lucru să îşi piardă funcțiile. Nu aștept raportul Corpului de Control pentru acest lucru. Vreau ca mâine să se întâmple”, a spus Virgil Popescu, ministrul Energiei, după vizita la Complexul Energetic Oltenia.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.