Descoperă

Viorica a plecat singură să culeagă ciuperci în pădure, iar când a fost găsită, era deja prea târziu. Ce a pățit

Tragedie într-o localitate din Bistriţa Năsăud, unde o fată de 13 ani a fost găsită fără suflare într-o râpă din pădure.

O elevă model şi mereu sprijin pentru familia sa, Viorica ar fi mers singură la cules de ciuperci. Cel mai probabil a alunecat şi a căzut mai bine de 30 de metri, lovindu-se de pietre, spun anchetatorii. Un localnic i-a găsit, întâmplător, trupul fără viaţă, iar familia este devastată de pierderea copilei…

Viorica avea 13 ani şi era elevă în clasa a 7-a. Locuia împreună cu mama şi sora mai mare într-o locuinţă modestă în comună Telciu, iar tatăl lucra de mai mulţi ani în străinătate.

Sâmbătă, copila a plecat să culeagă ciuperci, ca să-şi ajute familia. Purta o încălţăminte ieftină, din cauciuc, şi ar fi alunecat pe vegetaţia umedă de la marginea unei râpe. Sora ei, rămasă acasă, şi-a dat seama că lipseşte abia după câteva ore.

Mama copilelor a fost cea care alertat poliţia, iar căutările au durat aproape toată noaptea. Abia spre dimineaţă un vecin a gasit-o pe Viorica fără suflare, căzută în râpa adâncă de 35 de metri.

Bunicul fetei: „Râpa e de la casa peste vale. Ce a căutat acolo nu ştiu. Eu nu m-am întâlnit cu tată-su, că amu e sosit din Austria. E de la casă, treci o vale şi ieşi o pădure la deal, deasupra râpii.”

Drama familiei i-a impresionat şi pe vecini.

Vecină: „A avut mare grijă de ei, foarte mare. Niciodată nu i-a lăsat nesupravegheaţi şi ne pare rău că mamă-sa, săraca, e în Franţa. am plâns eu şi nu m-am putut linişti, dar o mamă, vă daţi seama. O durere aşa mare. Nu i-a neglijat niciodată.”

Localnic: „O familie foarte decentă, copiii trec pe aici la şcoală, îi vedem dimineaţa, m-a marcat. Copiii care sunt crescuţi în mediul ăsta rural, la câmp, sunt învăţaţi a umbla şi după hribi, după ciuperci, după animale.”

Poliţiştii spun că, din primele date, pe trupul copilei nu au fost găsite semne de agresiune, dar sunt aşteptate şi rezultatele finale ale necropsiei.

Crina Sârb, purtător de cuvânt IPJ Bistrița Năsăud: „Poliţiştii serviciului de investigaţii criminale au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

După aflarea veştii tragice, colegii fetei, impresionaţi de sfârşitul ei, au aprins lumânări în faţa şcolii.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă