România va fi lovită de un ciclon polar care va aduce ninsori în aproape toată țara, inclusiv în Bucureşti. Elena Mateescu directorul ANM a anunţat prognoza meteo actualizată.

„Într-adevăr, ne așteptăm la fenomene de iarnă specifice datei din calendar și vorbim de precipitații în cea mai mare parte a țării, predominant ninsori în zona montană înaltă, acolo unde se va depune și strat de zăpadă, dar în același timp și în restul teritoriului. Transformarea în precipitații mixte sub formă de ploaie și lapovițe și ninsori în zonele mai joase de relief, începând din această noapte, inclusiv în Bucureşti.

Trebuie să asociem și intensificările de vânt cu viteze la rafală mai mari de 45-50km/h condiții în care, cu siguranță, senzația de rece va fi una semnificativă, dacă luăm în considerare și regimul de temperaturi scăzut, cu maxime care nu vor depăși 5-6°C, cel mult posibil spre 8- 9° în zona litoralului și minime preponderent negative, cu cele mai coborâte valori spre -10 în depresiuni, până la cel mult 0- 2° în zona litoralului, inclusiv în Bucureşti, minime coborâte.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în București
Mâine dimineață, pe parcursul, începând din a doua parte a acestei nopți, precipitațiile sub formă de ploaie se pot transforma în lapoviță și ninsoare, astfel încât mâine dimineață să consemnăm într-adevăr ninsoare. Așa cum arată și informarea meteorologică până la sfârșitul acestei săptămâni, dar cu siguranță cel puțin până la finele primei decade din luna decembrie, consemnăm fenomene de iarnă și un regim de temperaturi în special în zonele centrale și nordice, ușor mai coborât și apropiat de normalul termic în restul teritoriului”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3 CNN.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *