În ultimii ani, din ce în ce mai mulți oameni au renunțat la carne și la alte produse de origine animală, devening vegani. Cu toate astea, veganismul este un concept care a luat naștere cu zeci de ani în urmă, existând persoane care s-au concentrat pe înlocuirea cărnii cu alte alimente, având scopul de a reduce gradul de poluare cauzat de fermele de animale.
Patrick Brown, un pionier al veganismului
Unul dintre acești pionieri ai veganismului este Patrick Brown, creatorul brandului Impossible Foods care se axează pe înlocuirea alimentelor de origine animală. Patrick Brown și-a dedicat viața studiilor de specialitate, nu doar prin studii universitare de excepție care au culminat cu un doctorat în științe și medicină, dar și prin studii de postdoctorat la Universitatea din California.
Acesta a cofondat Biblioteca Publică pentru Ştiinţă, oferind, astfel, acces la nenumărate informații din domeniu și a fost ales membru al Academiei Naţionale de Ştiinţă a Statelor Unite în 2002, devenind unul dintre cei mai importanţi 2.000 de oameni de ştiinţă.
Patrick Brown și-a dedicat mult din timpul său uneia dintre cele mai grave crize ale momentului, poluarea, descoperind că alimentația oamenilor este una dintre situațiile cauzatoare. Astfel, bazându-se pe informațiile obținute în urma studiilor și pe ajutorul unei mici echipe, Patrick Brown s-a stabilit în Silicon Valley și a căutat neîncetat finanțare pentru a găsi o alternativă prietenoasă cu mediul.
Burgerul vegan care a luat restaurantele cu asalt
Așa a luat naștere compania sa, Impossible Foods, care a fost finanțată pentru prima dată cu suma de 9 milioane de dolari, în anul 2011. De-a lungul timpului, mulți oameni influenți au investit în afacere, reușind să strângă sume uriașe.
Unul dintre produsele cunoscute ale companiei sale se numește Impossible Burger care este introdus în meniurile restaurantelor de specialitate din anul 2016. Carnea a fost suplinită cu alimente pe bază de plante, selecționate cu grijă de-a lungul anilor. Dar asta nu e tot: burgerul conține elemente tot din plante care au înlocuit și produsele lactate.
Carnea din burger este înlocuită cu un produs creat cu ajutorul drojdiei care a fost modificată genetic, fiind un element cheie în înlocuirea alimentelor sărate. Burgerul conține proteine din soia și cartofi, dar și multe vitamine.
Datorită muncii sale, Patrick Brown este considerat un pionier al tehnologiei, fiind recunoscut de multe organizaţii din industria sănătăţii, a alimentaţiei și a biologiei.