AgromediaTrucuri și sfaturi

Trandafirii pot fi înmulțiți cu ajutorul unei banane. Cum se procedează

Trandafirii pot fi înmulțiți cu ajutorul unei banane. Cum se procedează
Trandafirii pot fi înmulțiți cu ajutorul unei banane. Cum se procedează

Unul dintre cele mai importante elemente de care trebuie să ținem cont atunci când îngrijim trandafirii este furnizarea echilibrată de nutrienți. Astfel, înmulțirea trandafirilor cu ajutorul unei banane devine o idee practică și foarte ușor de urmat.

Asta ne arată și utilizatorul platformei YouTube în clipul de mai jos. Acesta explică faptul că bananele conțin multe vitamine și minerale pe care le pot transmite trandafirilor, ajutându-i să dezvolte rădăcini sănătoase în doar câteva săptămâni.

Cum puteți înmulți trandafirii

Bananele conțin potasiu, un microelement necesar atât oamenilor, cât și plantelor.

Internautul taie cu ajutorul unei forfeci de grădină câteva tulpini tinere și sănătoase dintr-un trandafir. Cu ajutorul unui creion, acesta face câteva găuri în banana coaptă, introducând tulpinile în găurile respective.

Apoi, pune banana într-un ghiveci, acoperind-o complet cu pământ, udând tulpinile regulat. După această perioadă, trandafirii ar trebui să fi dezvoltat rădăcini și pot fi scoși cu mare grijă, apoi replantați în mai multe ghivece.

Alte metode de înmulțire

Metoda cartofului

O altă variantă de înmulțire a trandafirilor este cea în care se folosesc cartofi. Se folosesc, de asemenea, tulpini tinere și viguroase de trandafiri, tăiate sub un mugur. Pentru a încuraja și mai mult dezvoltarea rădăcinii, tulpina se taie cu o foarfecă de grădină la unghi de 45 de grade.

Urmează aceeași pași ca și în cazul bananei: facem o gaură cu un creion în cartof, introducem tulpina, apoi plantăm cartoful într-un ghiveci sau direct în grădină, într-o groapă cu adâncimea de 15cm în care s-a pus un strat de nisip cu o grosime de 5cm.

Metoda ziarului

Deși mai puțin cunoscută, trandafirii pot fi înmulțiți și cu ajutorul ziarelor, dar doar în perioada verii. Repetăm procesul tăierii tulpinelor sănătoase, de sub un mugur. Prindem tulpinile într-un mănunchi, apoi le punem într-un ziar, având grijă să le acoperim bine.

Ziarul se îmbibă puțin în apă, apoi tulpinile se pun într-o pungă de plastic. Butașii trebuie să stea timp de două săptămâni într-un spațiu întunecos, cu o temperatură de minim 16 grade Celsius și aerisiți periodic.

Peste 30 de zile de plantare, ar trebui să apară și rădăcinile. Trandafirii se plantează păstrând doar un mugure deasupra solului și se acoperă, din nou, cu o pungă de plastic până se dezvoltă mai mult.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia