În perioada verii, țânțarii sunt unul dintre motivele pentru care nu ne putem bucura la maxim de serile răcoroase. În unele situații, mai ales în zonele în care există multă umezeală, aceștia pot strica întreaga atmosferă și pot cauza inflamări neplăcute ale pielii.
Repelet de țânțari cu produse naturale
Totuși, nu trebuie să apelăm la produse toxice din comerț pentru a-i îndepărta. Utilizatorul Tik Tok din clipul de mai jos ne învață cum putem crea un repelent de țânțari folosind produse naturale. În plus, această metodă ne încurajează să reciclăm și să refolosim anumite produse pe care, de altfel, le-am arunca la coșul de gunoi.
Iată de ce produse ai nevoie pentru a crea acest repelent de țânțari:
- o conservă curată
- un sul de hârtie igienică
- frunze de mentă sau de salvie
- ulei de măsline.
Pentru început, trebuie să pregătim sulul de hârtie igienică. Acestuia i se scoate cartonul din mijloc pentru a fi mult mai flexibil și pentru a încăpea în conservă.
La baza conservei se pun câteva frunze de mentă sau slavie proaspătă. Apoi, se adaugă sulul de hârtie, păstrând capătul acesteia în mijloc. Ultimul pas este adăugarea uleiului de măsline care se va îmbiba în hârtia igienică.
Atunci când vom avea nevoie să îndepărtăm țânțarii, nu trebuie decât să dăm foc capătului de hârtie igienică. Acesta va arde timp îndelungat, îndepărtând cu succes țânțarii din jurul lui.
Alte repelente de tânțari naturale
Lavanda – un alt repelent foarte eficient este lavanda. Aceasta poate fi folosită și ca plantă ornamentală, înfrumusețând orice grădină, dar fiind și un repelent natural. În plus, puteți zdrobi flori de lavandă – rezultatul poate fi întins pe piele. Lavanda va preveni înțepăturile de țânțar și va calma pielea.
Uleiul de scorțișoară – scorțișoara nu este doar un condiment cheie în multe produse culinare. Aceasta se poate folosi și ca repelent de țânțari, ucigându-le ouăle.
Uleiul de scorțișoară bine diluat se poate folosi atât de piele, cât și pe plante sau pe produsele de mobilier.