Agromedia

Stațiune celebră în România pentru băile termale, aproape distrusă. Mai multe izvoare, fără licență

Mai multe izvoare ale unei celebrele stațiuni de băi termale din România au fost închise după ce au fost descoperite nereguli grave.

Majoritatea izvoarelor de apă termală dintr-o stațiune cunoscută din România sunt în prezent închise, generând îngrijorare în rândul locuitorilor și turiștilor. Opt foraje și izvoare sunt afectate de această măsură drastică, lăsând doar câteva pensiuni și hoteluri cu acces la această resursă esențială.

Agenția Națională pentru Resurse Minerale a luat decizia de retragere a licenței pentru opt izvoare din stațiunea Băile Herculane în urma unor constatări alarmante legate de neregulile grave în exploatarea apelor minerale terapeutice.

Societatea care deținea licența, Hercules S.A., a fost sancționată în repetate rânduri pentru deficiențe majore, însă măsurile de remediere nu au fost implementate.

„Ne confruntăm cu o situație alarmantă în ceea ce privește exploatarea apelor termale din Herculane. Neregulile constatate sunt grave și pun în pericol nu doar activitatea curentă, ci și viitorul stațiunii”, a declarat un reprezentant al ANRM.

În ciuda avertismentelor anterioare și a presiunii exercitate pentru remedierea problemelor, societatea nu a reușit să respecte normele legale și tehnice impuse, ceea ce a determinat ANRM să nu prelungească licența.

În timp ce autoritățile se străduiesc să găsească soluții pentru repornirea exploatării apelor termale, există tensiuni între Consiliul Județean și Consiliul Local din Herculane cu privire la preluarea licenței.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a propus preluarea licenței de către CJCS, însă administrația locală din Herculane susține că are dreptul de preemțiune în această chestiune.

„Este esențial să găsim o soluție rapidă și eficientă pentru a asigura continuitatea și dezvoltarea stațiunii Herculane. Ne dorim ca toți cei implicați să colaboreze pentru a găsi cea mai bună soluție pentru comunitate”, a declarat Romeo Dunca, potrivit ziare.com.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia