Agromedia

Sfârșitul panourilor solare, mai aproape decât am putea crede? „Din acest motiv nu pot supraviețui..”

O veste ar putea să zguduie industria energetică verde. Cel mai mare producător de panouri solare din lume, LONGi Green Energy Technology, a emis un avertisment serios: panourile solare devin prea ieftine pentru ca jucătorii din piață să poată supraviețui. Cu toate că acest segment a fost unul dintre cele mai promițătoare în domeniul energiei alternative, provocările economice ridicate de concurența acerbă și excesul de capacitate aduc o nouă perspectivă asupra viabilității acestei tehnologii.

Compania chineză LONGi, care deține titlul de cel mai mare producător de panouri solare la nivel global, a adresat un apel urgent guvernului chinez pentru a interveni în reglementarea prețurilor. Zhong Baoshen, președintele LONGi, a subliniat necesitatea introducerii unor măsuri care să împiedice companiile să ofere produse la prețuri sub costurile de producție. Într-un interviu pentru Shanghai Securities News, Baoshen a evidențiat impactul devastator al prețurilor scăzute asupra producătorilor, care se confruntă cu dificultăți financiare și riscul de faliment.

Presiune pe întreaga industrie din China

Această situație pune presiune asupra întregii industrii solare din China, cu reduceri ale producției și concedieri masive în rândul angajaților, în ciuda unor cifre record de instalări fotovoltaice în anii precedenți.

Avertismentele președintelui LONGi vin ca un ecou al preocupărilor exprimate anterior de Gao Jifan, președintele Trina Solar, care a avertizat că prețurile extrem de reduse vor duce la prăbușirea companiilor mici din sectorul solar. Mai mult decât atât, Baoshen a subliniat că unele companii câștigătoare ale licitațiilor vin cu oferte sub prețul pieței și furnizează produse de calitate scăzută, perturbând echilibrul competitiv și împiedicând investițiile în inovații tehnologice.

Această perspectivă asupra industriei panourilor solare ridică semne de întrebare asupra sustenabilității și viabilității sale pe termen lung, necesitând reglementări și intervenții din partea autorităților pentru a asigura un mediu concurențial echitabil și pentru a proteja industria de colaps.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia