Descoperă

Șeful Gărzii de Mediu recomandă ca locuitorii Capitalei să stea cu gemurile închise. Urmează valuri mari de poluare

Nivelul poluării de luni dimineață în București, foarte ridicat, de aceea, recomandarea este să nu aerisim în primele ore ale dimineții. Valorile ridicate au fost cauzate de arderea anvelopelor de Lăsata Secului.

Bucureștenii ar trebui să nu aerisească apartementele în timpul dimineților care urmează nopților în care se înregistrează valori mari de poluare, a declarat șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, la Aleph News.

În următoarele zile, e bine să nu aerisim dimineața

După nivelul record de poluare de luni dimienața, șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat, luni, la Aleph News, că pe viitor, în episoade de acest fel e bine ca bucureștenii să nu aerisească în timpul dimineților.

„Direcția a fost din sud spre nord, ceea ce a facilitat migrația acestui nor de particule către București. Pe viitor, în episoade de acest tip, e bine să nu aerisim în primele ore ale dimineții. Norul s-a disipat. A avut un maxim în jurul orei 2 noaptea. Au fost necesare două ore ca aerul să se miște din zona afectată și acum condițiile s-au îmbunătățit. Dar valorile pe care le-am observat azi-noapte pe rețeaua națională au indicate valori de până la 10 ori valorile maxime admise și de 7 ori pe rețeaua națională”, a spus șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

El precizează că valorile ridicate au fost cauzate de arderea anvelopelor de Lăsata Secului.

„Am găsit împreună cu poliția, pompierii și jandarmii, conform tradiției de Lăsata Secului, foarte multe incendii. Exista o mică diferență – una e să faci un foc din câteva vreascuri și alta este să folosești anvelope”, atrage atenția Berceanu.

Cele mai frecvente focare de poluare au fost în localitățile Vidra, Măgurele și în special în Sintești.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă