Știri Agricole

Șefa ANM anunță o schimbare radicală a vremii în România: Începe la finalul acestei săptămâni

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că furtunile care au pus stăpânire pe România își vor reduce intensitatea începând de joi. Totodată, începând de vineri, vremea se va încălzi puternic, iar în weekend și la începutul săptămânii viitoare vom avea temperaturi caniculare.

”Avertizarea Cod Galben este valabilă până în această seară la ora 23.00. Aversele pot fi în continuare torențiale, cu posibile căderi de grindină.

Această avertizare generală de Cod Galbena fost amendată cu o serie de avertizări nowcasting Cod Portocaliu de furtună care vizau județele Brăila, Tulcea și Galați.

Mâine (joi n.r.), aria precipitațiilor va fi în restrângere în toată țara, deși mai sunt posibile averse și căderi de grindină.

De vineri, în weekend și începutul săptămânii viitoare revin temperaturile ridicate, în multe zone având temperaturi caniculare.”, a spus Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Meteorologii AccuWheater anunță temperaturi de foc în București și în restul României. Potrivit prognozei, pe 9 și respectiv 10 iulie vom avea temperaturi de 39 de grade, dar se vor resimți ca fiind 44 de grade.

În perioada 7-10 iulie, conform prognozei AccuWheater vom avea temperaturi în creștere. De la 36 de grade la începutul perioadei, până spre finalul perioadei când vom ajunge la temperaturi de 39 de grade în București. Acestea însă vor fi resimțite ca fiind 44 de grade la umbră.

Administrația Națională de Meteorologie ar putea emite primul Cod Roșu de caniculă din această vară. Codul roșu de caniculă este un avertisment emis de către autoritățile meteorologice atunci când se așteaptă temperaturi extrem de ridicate și condiții meteorologice periculoase pentru sănătatea populației. Valorile temperaturilor maxime pot depăși 40°C și chiar mai mult în anumite regiuni.

Pe ce dată vine mega-canicula în România

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.