Secretele trandafirilor: când se plantează cea mai populară floare de grădină

08.09.2020
Secretele trandafirilor: când se plantează cea mai populară floare de grădină

Trandafirul este cunoscut ca regele grădinii, fiind cea mai populară floare de grădină. Aceste flori au existat pe pâmânt încă de acum 40 de milioane de ani.

Cel mai vechi trandafir are, în prezent, o mie de ani și se poate vedea pe zidurile Catedralei Hildesheim din Germania.

În Evul Mediu, trandafirii erau considerați misterioși, niște flori ale secretelor. Regula presupunea că apariția unui trandafir într-un anumit loc presupunea păstrarea secretului acelei locații.

Cum se aleg butașii de trandafir sănătoși?

În primul rând, florarii recomandă ca butașii să fie achizionați din centre comerciale de specialitate. Butașii trebuie să aibă culoarea verde, o culoare intensă și să nu prezinte deteriorări.

Rădăcina acestora este menținută umedă cu ajutorul rumegușului. Înainte de plantare, se recomandă punerea acestora în apă pentru o zi, asigurând o hidratare corespunzătoare.

Când se plantează trandafirii?

Trandafirii se pot planta atât primăvara, în luna martie sau aprilie, cât și toamna, de preferință înaintea primului îngheț, în septembrie sau octombrie.

Această plantă iubește soarele și căldura, așa că locul trebuie să fie luminos și însorit. Trandafirii au nevoie de spațiu pentru a se dezvolta în voie, cu aproximativ 80 cm spațiu între tufe.

Mocirlirea reprezintă un pas foarte important pentru plantare. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați apă și pământ în cantitate egală într-un recipient.

Pentru un rezultat și mai bun se poate adăuga și îngrășământ natural, iar butașii sunt îngropați în această compoziție până când rădăcina este acoperită complet.

Gropile trebuie să aibă în jur de 40 cm lățime și adâncime, asigurând punctul de altoire la aproximativ cinci centimetri deasupra solului.

În timp ce groapa se umple cu pământul mocirlit și îngrășământ, trandafirul trebuie ținut drept, iar, după plantare, trebuie scuturat ușor pentru a asigura uniformizarea solului.

Trandafirii trebuie udați zilnic timp de trei săptămâni, dar, în cazul în care sunt plantați toamna, hidratarea trebuie oprită dacă temperaturile scad prea mult.

Aceste flori au o variațe largă de culori și soiuri, fiind cele mai bine privite flori de grădină. Mirosul specific al trandafirilor înfrumușețează orice curte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *