Satul Roşia a fost cumpărat în urmă cu mai mulți ani, după ce devenise cunoscut drept satul din România cu un singur locuitor. Întreaga localitate a fost cumpărată de un singur om, un afacerist care s-a născut și a copilărit în satul uitat de lume. Suma pe care a plătit-o pentru sute de hectare de teren și zeci de case este echivalentuul prețului unui apartament în zilele noastre.

Satul din România cu un singur locuitor este deținut de o singură persoană, care l-a cumpărat pentru o sumă care echivalează cu prețul unui apartament, dar nu unul de lux. Satul Roșia a fost ”resuscitat” de omul de afaceri Emil Părău, care nu a vrut să lase în ruină locul în care s-a născut și a copilărit.

Micuțul sat Roșia este situat la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Alba, în Munţii Metaliferi. În anii 80, aproape tot satul a fost părăsit, odată cu apariția fabricilor la Orăştie. Cu câțiva ani în urmă, satul mai avea un singur locuitor, un bătrân de 77 de ani care refuza să plece din locul în care a trăit o viață întreagă.

Proprietarii celorlalte case din sat abia așteptau să le vândă. Astfel, când afaceristul Emil Părău a venit în sat și a renovat casa părintească, ofertele de vânzare au început să apară, iar acesta a ajuns să cumpere câteva. Totuși, în decurs de zece ani, întreg satul a ajuns să-i aparțină, în jur de 300 de hectare de pământ și vreo 12 case.

În total, afaceristul a plătit pentru toate proprietățile suma de 400.000 de lei, echivalentul a 81.000 de euro. Totuși, Emil Părău a dorit să facă mai mult pentru micul sătuc în care a copilărit și a investit în el mult mai mult decât suma dată inițial. Afaceristul a făcut din Roșia un sat pentru turism eco.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

  You may also like

  1 Comment

  1. Bine că nu a lăsat să-l cumpere străini , să aibă bucurie de viață pt ce a făcut si pământurile să-i dea roade ,dar mai să fie vîndute străinilor ci romînilor care vor muri de foame nu peste mult timp.

  Leave a reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  More in Descoperă